Cryptonieuws Week 27

Cryptonieuws: Coinmerce vs. Binance, Bitvavo & bitcoinkoers

Coinmerce kondigt een belangrijke samenwerking aan met Binance, waarmee ze Binance-gebruikers een soepele overgang naar hun exchange willen bieden. Bovendien hebben ze besloten om hun tarieven te verlagen.

Daarnaast bespreek ik een opmerkelijk voorval waarbij een crypto-ontwikkelaar zijn gokverslaving als reden gaf voor het plegen van een 'rug pull'. Lees verder om meer te weten te komen over de laatste  ontwikkelingen en de impact ervan op de crypto-wereld.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 7 juli 2023
laatste update: 7 juli 2023
Cryptonieuws Week 27

Coinmerce kondigt samenwerking aan met Binance

In een recente ontwikkeling heeft Coinmerce, een populaire cryptocurrency-exchange, aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met Binance. Deze samenwerking is bedoeld om een soepele overgang voor Binance-gebruikers naar de Coinmerce-exchange te faciliteren. Daarnaast heeft Coinmerce ook besloten om hun tarieven te verlagen.

Coinmerce is een veelzijdige cryptocurrency-exchange waar gebruikers tot 300 verschillende coins kunnen verhandelen. Deze samenwerking volgt op een soortgelijke beweging die we een paar weken geleden zagen, toen Bitvavo de klanten van Litebit overnam.

500 Euro Bonus

Andere exchanges springen ook in het gat

Coinmerce-gebruikers zijn al op de hoogte gebracht van deze samenwerking. Ondanks deze samenwerking, staat het de gebruikers vrij om te kiezen voor een andere exchange.

Bitvavo bijvoorbeeld, die lanceerde twee weken geleden een lucratieve actie waarbij het Binance-gebruikers aanmoedigt om hun crypto-tegoeden over te zetten naar Bitvavo in ruil voor een bonus. Gebruikers kunnen tot €500 verdienen, met een aantrekkelijk 10% APY.

Het is belangrijk om te vermelden dat Binance-gebruikers vanaf 17 juli enkel nog de mogelijkheid hebben om hun activa op te nemen.

Top 3 Nederlandse crypto-exchanges

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Binance trekt zich uit steeds meer landen terug

Binance bevindt zich in een rommelige situatie, waarbij het zich steeds meer terugtrekt uit verschillende landen, al dan niet onder druk van regelgevers. Dit heeft geleid tot een reeks aan problemen en uitdagingen voor het platform.

Ondertussen probeert Binance zo goed als mogelijk te voldoen aan de Europese wetgeving. Dit was onder andere te zien in het besluit om bepaalde privacy coins te verwijderen op het platform, nadat er zorgen waren geuit over het faciliteren van witwaspraktijken.

Ondanks deze inspanningen blijven de problemen aanhouden en daarom zoekt Binance nu naar hulp om te kunnen voldoen aan de Europese wetgeving. Het bedrijf bevindt zich duidelijk in zwaar weer en staat voor de uitdaging om zich aan te passen aan de veranderende regelgeving en het herstellen van het vertrouwen van gebruikers en regelgevers.

Bitcoin Koers
Bitcoin koers (7 dagen)

Bitcoinkoers

De koers van Bitcoin heeft de afgelopen weken aanzienlijke stijgingen doorgemaakt. Deze week handelde de koers tussen de 30.000 en 31.500 dollar. Een belangrijke factor die de Bitcoin-koers positief heeft beïnvloed, is de aanvraag voor een Bitcoin ETF die is ingediend door BlackRock, een bekende vermogensbeheerder.

BlackRock heeft Coinbase genoemd als partner in de aanvraag, en de aandelen van Coinbase reageerden positief op dit nieuws. Het is echter vermeldenswaardig dat de aanvraag aanvankelijk werd afgewezen, wat leidde tot een korte correctie in de koers.

Macro-economisch nieuws

Ondanks het optimisme rondom de mogelijke komst van een Bitcoin ETF en de daaropvolgende koersstijgingen, was er deze week macro-economisch nieuws dat de hoogste prijs van Bitcoin van dit jaar (31.500 dollar) aanzienlijk onderuit haalde. De koers daalde met ongeveer 1500 dollar naar 30.000 dollar.

Amerikaanse banenmarkt

De oorzaak van deze daling was het nieuws over de Amerikaanse banenmarkt, waaruit bleek dat de private sector in juni veel meer banen had toegevoegd dan verwacht. Dit leidde tot speculatie dat de Federal Reserve later deze maand de rente zou verhogen, wat investeerders deed vrezen voor een mogelijke vertraging in de economische groei.

Deze ontwikkeling zorgde voor een algehele neerwaartse druk op de cryptomarkt, inclusief Bitcoin, aangezien beleggers mogelijk hun risicovolle activa verkochten in reactie op de verwachte renteverhogingen.

Verslaving

Crypto-ontwikkelaar biedt excuses aan voor rug pull vanwege gokverslaving

In een opmerkelijk bericht dat op Reddit verscheen, heeft een ontwikkelaar zijn excuses aangeboden voor een rug pull en zijn gokverslaving de schuld gegeven van zijn handelen. Het project waar het om ging was Encryption AI, en de ontwikkelaar stal maar liefst $2 miljoen.

Een rug pull is een term die wordt gebruikt in de crypto-wereld wanneer de ontwikkelaar van een project plotseling alle fondsen weghaalt, wat de waarde van het project dramatisch verlaagt.

In dit geval heeft de ontwikkelaar toegegeven dat hij kampte met een online gokverslaving en dat hij in de afgelopen twee maanden bijna $300.000 had verloren. Helaas kan hij geen garantie geven voor het herstel van het project of een eventuele herlancering.

Het trieste nieuws is dat rug pulls zoals deze steeds vaker voorkomen, met name op gedecentraliseerde cryptobeurzen waar het lanceren van een nieuwe munt zo eenvoudig is als een paar klikken.

Ben jij al lid van ons forum?

Via het Onetime forum kun je al het nieuws vinden rondom cryptovaluta, gokken en geld? Ben jij ons volgende lid?

on air