Cryptonieuws Week 30

Nieuwste ontwikkelingen in cryptoland: Twitter, Google Authenticator en Worldcoin

In dit cryptonieuws neem ik je mee in het belangrijkste nieuws van dit moment in cryptoland, zoals Twitter dat de naam verandert in X en de gevolgen hiervan.

Daarnaast wordt er een belangrijke waarschuwing afgegeven over de Google Authenticator-app, terwijl Worldcoin met zijn unieke 'proof-of-personhood'-aanpak voor reuring zorgt. Benieuwd naar alle details? Lees verder en ontdek alles wat er speelt op het gebied van crypto!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 28 juli 2023
laatste update: 28 juli 2023
Cryptonieuws Week 30

Koop crypto met korting!

Zowel Finst als Bitvavo hebben een actie: verhandel de eerste €10.000 crypto gratis. Voor jou misschien hét moment om in te stappen in een nieuw project als Worldcoin? 

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Een plotse wending: Twitter verandert in X, de alleskunner

Voor de Twitteraars onder ons was het mogelijk even schrikken toen het iconische blauwe vogeltje ineens plaatsmaakte voor een "X", het tijdelijke logo van Twitter-nieuwe-stijl.

Hoewel Elon Musk bekendstaat om zijn gevoel voor humor, is deze verandering geen grap, zoals dat wel het geval was toen hij het Twitter-logo veranderde in het Dogecoin-logo. ‘’X’’ is een droom die Musk al een tijdje koestert: een app ontwikkelen die alles kan.

‘’X’’, is een project waar Musk al langere tijd aan werkt. Hij heeft het plan om van Twitter een alles-in-één oplossing te maken waar gebruikers kunnen chatten, het nieuws bijhouden, video's bekijken, aankopen doen en zelfs geld overmaken.

Het idee is om een wereldwijde marktplaats te creëren waar ideeën, goederen, diensten en kansen samenkomen, aangedreven door AI. Deze visie is vergelijkbaar met die van de Chinese super-app WeChat, die een scala aan functies biedt.

Dogecoin Koers

Dogecoin krijgt een boost

De flinke stijging van de Dogecoin koers afgelopen week, van €0,064 op 22 juli naar een piek van €0,075 op 25 juli, kan deels worden toegeschreven aan Musk's plannen voor de X-app. Musk heeft al eerder laten doorschemeren dat hij Dogecoin graag wil integreren in zijn socialemediaplatform.

Deze uitspraken hebben bijgedragen aan de enthousiaste reacties vanuit de crypto-gemeenschap op de speculaties over de mogelijke rol van Dogecoin in de X-app.

De verwachtingen zijn hooggespannen, maar het is nog onzeker of Dogecoin daadwerkelijk onderdeel zal worden van de X-app. Zowel de crypto-community als ‘’X’’-gebruikers volgen de ontwikkelingen op de voet, in afwachting van verdere aankondigingen van Elon Musk.

Let op: Bitvavo waarschuwt voor Google's Authenticator App

Zoals we in april al meldden in ons crypto-nieuws, werd er een langverwachte update uitgerold voor de Google Authenticator app. Met deze update was het mogelijk om je tweestapsverificatiecodes (2FA) te synchroniseren met je Google-account, waardoor het een stuk eenvoudiger werd om deze codes over te zetten naar een nieuwe telefoon.

Niet lang na de aankondiging van deze update, kwam er kritiek op de manier waarop de app werd uitgerold. De pijnpunten zaten hem vooral in het feit dat de 2FA-codes nu in de cloud worden opgeslagen, dankzij de nieuwe synchronisatiefunctie. Dit zou de deur kunnen openzetten voor ongeautoriseerde toegang, mocht iemand erin slagen om in te loggen op je Google-account.

Deze week, enkele maanden na de release van deze update, heeft crypto-exchange Bitvavo een waarschuwing afgegeven over het gebruik van de Google Authenticator app. Volgens Bitvavo zorgt de nieuwe synchronisatiefunctie voor veiligheidsrisico's die de bescherming van je accounts kunnen ondermijnen.

Google Authenticator Bitvavo
Google Authenticator-app

Wat is het advies voor gebruikers?

Bitvavo raadt gebruikers aan om de synchronisatiefunctie in de Google Authenticator app niet te gebruiken. Als je deze functie al hebt ingeschakeld, dan adviseert Bitvavo om deze uit te schakelen om de veiligheid van je accounts te kunnen garanderen. Volg deze stappen voor het uitschakelen van synchronisatie:

  1. Open de Google Authenticator app op je telefoon;
  2. Ga naar het menu via je profielfoto;
  3. Klik op ‘Authenticator gebruiken zonder account’;
  4. Klik op ‘Doorgaan’.

Deze waarschuwing onderstreept hoe belangrijk het is om alert en bewust te zijn bij het gebruik van digitale beveiligingstools. Hoewel updates vaak nieuwe en nuttige functies met zich meebrengen, is het cruciaal om altijd stil te staan bij mogelijke veiligheidsrisico's.

Bitvavo introduceert een nieuwe cryptomunt: Worldcoin

Na een rustige periode sinds mei, toen de memecoins Floki en Pepe Coin hun debuut maakten op het Bitvavo-platform, is er weer een nieuwe speler in het spel: Worldcoin.

Worldcoin is geen gewone cryptomunt. De munt is ontworpen door Sam Altman, de CEO van OpenAI en ChatGPT, en zorgt voor behoorlijk wat reuring in de cryptowereld.

Wat Worldcoin uniek maakt, is zijn streven naar 'proof-of-personhood', oftewel bewijs van mens-zijn. Deze technologie maakt gebruik van oogscans om te garanderen dat elke gebruiker een echt, levend persoon is, en geen kunstmatige intelligentie. Dit creëert mogelijkheden voor een meer inclusieve digitale economie waar iedereen toegang heeft tot digitale middelen.

Ondanks zijn ambitieuze doelen en technologische vernieuwing, heeft Worldcoin ook veel kritiek gekregen. Er zijn zorgen over privacy en dataveiligheid rondom de oogscantechnologie die Worldcoin toepast. Hoewel Worldcoin benadrukt dat de scans anoniem zijn en geen persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen, zijn er nog steeds vragen over de praktische uitvoering.

Worldcoin
Worldcoin logo

Een achtbaan van prijsveranderingen

Sinds de introductie van Worldcoin op op 24 juli, heeft de munt een reeks van prijsstijgingen en -dalingen meegemaakt. Op de dag van de lancering bereikte het een all-time high van €3,26. Op dit moment staat de prijs van de munt op €1,93, een stijging van zo'n 27% sinds de lancering.

Worldcoin bevindt zich net buiten de top 100 van munten met de hoogste marktkapitalisatie, met een totale marktwaarde van €213 miljoen. Het belooft interessant te worden om te volgen hoe de toekomst van Worldcoin zich ontvouwt.

Grayscale pleit bij SEC voor gelijktijdige goedkeuring Bitcoin ETF's

Grayscale Investments roept de SEC op om alle Bitcoin ETF aanvragen gelijktijdig goed te keuren. Het bedrijf streeft naar een gelijk speelveld, zodat geen enkele aanvrager bevoordeeld wordt en pleit voor een eerlijke behandeling.

Belangrijke data die op de kalender staan voor de goedkeuring van ETF's zijn onder andere het Bitcoin ETF van ARK 21shares op 8 augustus en de meerderheid van de andere aanvragen, waaronder die van BlackRock, in september.

Mocht de SEC overgaan tot de goedkeuring van de ETF's, dan zou dit een grote invloed kunnen hebben op de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het gemakkelijker toegankelijk maken van Bitcoin voor institutionele en particuliere beleggers kan resulteren in een aanzienlijke instroom van kapitaal en verdere prijsverhogingen.

on air