Einde Bitcoin

Hoe lang blijft de Bitcoin nog bestaan?

Deze vraag kan uiteraard niet met 100% zekerheid beantwoord worden. Echter is bitcoin op dit moment nog een zeer gewilde naam, omdat hij aan het begin stond van het gehele crypto-tijdperk!

Maar er zijn meer redenen waarom de Bitcoin niet zomaar zal verdwijnen of in waarde zal afnemen. Als je wilt investeren in cryptocurrencies en je wilt iets anders als de Bitcoin, zoals bijvoorbeeld Ethos, Cardano of bijvoorbeeld Ripple, dan zul je alsnog een munt als Bitcoin moeten aanschaffen.

Mr Money (1) geplaatst in Crypto door Mr.Money
op 8 augustus 2022
Einde Bitcoin
Bitcoin Dollars
Bitcoin & dollars

Waarom moet ik Bitcoins hebben om altcoins te kopen?

Voordat je zogenoemde altcoins kunt kopen zul je een account moeten aanmaken op een exchange, zoals Binance. Om geld voor je altcoins op de exchange te krijgen moet je eerst een munt kopen via een broker. Hier betaal je middels je creditcard, iDeal of een andere digitale betaaloptie.

Je koopt hier dus bijvoorbeeld Bitcoin, Dash, Litecoin of Bitcoin Gold. Wat je ook koopt, je moet een ontvangstadres invoeren. Je vult hier het adres van je exchange in en dan krijg je op je exchange de gekozen munteenheid. Vervolgens kun je met die munteenheid altcoins kopen.

Waar kan ik betalen met Bitcoins?

Op dit moment zijn er diverse bedrijven die experimenteren met de Bitcoin als betaalmiddel. Bij bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl, deonlinedrogist.nl kun je al betalen met bitcoins. Er zijn ook zeer bijzondere mogelijkheden die je met je digitale munt kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een Lamborghini kopen met je verdiende Bitcoins. Daarnaast gaat het gerucht dat vanaf kwartaal 3 in 2018 je aankopen met Bitcoin kunt betalen bij Amazon.com.

Als dit gaat gebeuren zullen er snel andere sites gaan volgen en zal de Bitcoin snel groeien in populariteit!

Kosten van Bitcoin

Het nadeel van de Bitcoin op dit moment is dat de kosten erg hoog zijn. Als je een paar honderd euro aan Bitcoin vanuit je wallet wilt overschrijven naar een exchange of een andere wallet betaal je zomaar 20 euro aan ‘mining-fee'!

Dit betaal je voor de mensen die er voor hebben gezorgd dat jouw Bitcoin verstuurd kan worden. Echter is dat natuurlijk een absurd hoog bedrag. Dit zou dan ook wel eens de bottleneck kunnen gaan worden voor de Bitcoin, tenzij hier verandering in wordt aangebracht!

on air