Bitvavo Staking Rewards

Cryptomunten op Bitvavo met de hoogste staking rewards

Ben jij bekend met crypto staking? In dit artikel leggen we je uit wat dit is en welke 3 munten de hoogste staking rewards geven bij Bitvavo. Ook vertellen we je over de risico’s van crypto staking en wat je er zelf aan kunt doen om de risico’s zo goed mogelijk te vermijden. Lees snel verder om te achterhalen of crypto staking iets voor jou is!

Transpareng BG TG geplaatst in Over knaken, Crypto door Frank Kruit
op 30 oktober 2023
laatste update: 30 oktober 2023
Bitvavo Staking Rewards

Crypto staking in een notendop

Staking van crypto vormt een manier om extra geld te verdienen, vergelijkbaar met het ontvangen van rente op een bankrekening. Bij crypto zijn de opbrengsten echter aanzienlijk hoger. Waar je op een bankrekening nauwelijks een procent rente ontvangt op jaarbasis, liggen de percentages bij crypto staking beduidend hoger, soms wel tot enkele tientallen procenten.

Door crypto te staken, draag je bij aan het ondersteunen van de betreffende blockchain bij het valideren van transacties. Je houdt een klein deel van een specifieke cryptomunt aan, die de mogelijkheid biedt tot staking. Als dank voor je ondersteuning van de betreffende blockchain, ontvang je een beloning.

Nu vraag je je wellicht af of hier veel technische kennis voor vereist is. Dat is afhankelijk van de situatie. Wanneer je zelfstandig als directe validator aan de slag gaat, is er inderdaad veel kennis en ervaring vereist.

Gelukkig bieden de meeste exchanges een stakingpool aan, waarmee ze fungeren als schakel tussen jou en het stakingprotocol. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is investeren in een munt die staking ondersteunt.

Staking Rewards AXS

Eenvoudig crypto staken via Bitvavo

Via Bitvavo kun je moeiteloos crypto staken, met een aanbod van maar liefst 23 munten waarmee je rente kunt verdienen door ze aan te schaffen. Standaard staat crypto staking ingeschakeld bij Bitvavo, en in het overzicht van munten kun je aan de hand van een blauw icoontje (%), zien of een bepaalde munt staking mogelijk maakt.

Daarnaast biedt Bitvavo vergoedingen voor het uitlenen van crypto, oftewel crypto lending, aangeduid met hetzelfde %-symbool. In dit artikel richten we ons echter uitsluitend op de munten die staking ondersteunen, en laten we crypto lending buiten beschouwing.

Top 3 munten met de hoogste staking rewards

Bitvavo beschikt op dit moment over 23 munten waarmee je passief extra inkomen kunt genereren. De vergoedingen verschillen per munt. Sommige cryptomunten bieden een lagere rente dan de bank, terwijl er uitschieters zijn die tot wel 25% staking rewards (jaarlijks) uitkeren. Deze staking rewards kunnen dagelijks fluctueren.

De staking rewards worden dagelijks opgespaard, waarna er elke week op maandag een afrekening plaatsvindt. Op die dag ontvang je een deel van de betreffende munt(en) op je Bitvavo account. Zo vergroot je geleidelijk aan je positie in de munt die je in bezit hebt.

data opslag met phala network

#1: Phala Network (PHA)

  • Huidige prijs: €0.096
  • Staking rewards: 25%
  • All Time High: €1.33

Dataopslag wordt steeds belangrijker, en Phala Network is een revolutionaire speler op dit gebied. Heb je ooit nagedacht over waar jouw gegevens belanden en hoe ze daar worden beheerd? Vaak denken we meteen aan grote bedrijven zoals Amazon en Google. Maar hier komt de twist: Phala Network kiest een andere weg.

In tegenstelling tot de conventionele route via gecentraliseerde servers, introduceert Phala Network een op blockchain gebaseerde oplossing, ontwikkeld op het Polkadot-platform. Het combineren van de hoge snelheid van de servers die we gewend zijn met de solide privacy van gedecentraliseerde netwerken, dat is waar Phala Network voor staat.

Ze maken hierbij slim gebruik van geavanceerde technologieën die berekeningen scheiden van consensus. Dit alles draait op een wereldwijd netwerk dat jouw waardevolle gegevens bewaakt als een trouwe waakhond.

Axie Infinity

#2: Axie Infinity (AXS)

  • Huidige prijs: €4.39
  • Staking rewards: 15% 
  • All Time High: €155.95

Axie Infinity, bedacht door Sky Mavis, is meer dan een spel. Stel je kleine digitale wezentjes voor, Axies genaamd, die je verzamelt, traint en laat strijden, vergelijkbaar met Pokémon. Je kunt deze Axies niet alleen verzamelen en trainen, maar ook verhandelen en fokken, allemaal met als doel meer tokens te verkrijgen. Deze tokens zijn niet alleen een virtuele valuta in het spel, maar hebben ook een echte waarde.

Hoe kun je geld verdienen? Door Smooth Love Potions, of SLP's, te verzamelen, kun je nieuwe Axies fokken en verkopen. Wat Axie Infinity uniek maakt, is dat elke Axie slechts zeven keer kan worden gefokt. Dit helpt om de populatie onder controle te houden.

Om het fokken nog interessanter te maken, beschikt Axie Infinity over een eigen fokcentrum om spelers te helpen de perfecte match voor hun Axie te vinden.

Livepeer

#3: Livepeer (LPT)

  • Huidige prijs: €5.92 
  • Staking rewards: 15% 
  • All Time High: €94.35

Livepeer herdefinieert de manier waarop we videocontent streamen. Livepeer, ook bekend als LPT, is de token van het Livepeer-netwerk, een blockchain die gericht is op het streamen van live- en on-demandvideomateriaal.

In een tijd waarin livestreamingsites zoals YouTube en Twitch enorm populair zijn, kunnen de kosten voor het uitzenden of ontwikkelen van streaming-applicaties flink oplopen. Dit komt door betalingen aan gecentraliseerde transcoderings- en distributieorganisaties.

Livepeer wil hierin verandering brengen. Door een gedecentraliseerde aanpak te hanteren, streeft Livepeer naar een kosteneffectievere en betrouwbaardere oplossing.

Risico’s van staken (bij Bitvavo)

Hoewel we in dit artikel de voordelen van crypto-staking hebben besproken, is het belangrijk ook de risico's te erkennen. Hoge staking rewards kunnen verleidelijk zijn, maar zoals altijd in de cryptowereld is het belangrijk grondig onderzoek (Do Your Own Research)  te doen.

Hoge percentages kunnen soms te mooi lijken om waar te zijn. Het is daarom van belang te weten wie erachter een cryptomunt zit en welke echte waarde deze toevoegt. Het uitvoeren van fundamenteel onderzoek helpt je de risico's op aanzienlijke waardeverminderingen zoveel mogelijk te beperken. Anders lijkt het te veel op gokken in een online casino.

Bitvavo's risk disclosure benadrukt dat staking bepaalde risico's met zich meebrengt: Bitvavo is afhankelijk van derde partijen en kan niet garanderen dat de beloofde rentepercentages daadwerkelijk worden uitgekeerd. Bovendien kunnen protocollen falen of zelfs volledig verdwijnen. Ook kan het vertrouwen in een protocol afnemen, wat kan leiden tot een massale verkoop van munten.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee! DYOR!

Tot slot

Crypto staking kan een waardevolle aanvulling vormen voor beleggers die op zoek zijn naar extra rendement. Bitvavo maakt dit mogelijk; het is echter belangrijk om je bewust te zijn van de potentiële risico’s. Het is altijd raadzaam om grondig onderzoek te doen voordat je investeert en om je investeringen te spreiden. En zoals altijd geldt: investeer enkel geld dat je kunt missen.

Aanbieders waarbij je (in de toekomst) crypto kunt staken

Bitvavo Red

Bitvavo

Tot wel 25% staking rewards
Blox (1)

BLOX

Verdien tot 7,5% op jaarbasis
Finst (1)

Finst

Staking binnenkort beschikbaar
on air