Tennis

Wedden op het Olympisch tennistoernooi: dit is hoe het werkt!

Een van de sporten die van oudsher op het programma staat op het Olympische Spelen is tennis. Dat is echter niet altijd zo geweest. Er is een flinke periode geweest waarbij Tennis geen medaillesport op het grootste sporttoernooi ter aarde was. In dit artikel alles over tennis tijdens de Spelen, en hoe je kunt wedden op het Olympisch tennistoernooi.

Tennis

Wedden op het Olympisch tennistoernooi

Er zijn heel veel verschillende weddenschappen die je af kunt sluiten op het Olympische tennistoernooi. Wedden op het Olympisch tennistoernooi maakt het beleven van de tenniswedstrijden net even wat intenser en je bent net even wat blijer als de tennisser of tennisster waarvan je denkt dat het kansrijk is voor de overwinning ook daadwerkelijk wint en jij er een leuk geldbedrag aan overhoudt.

Naast dat je heel veel weddenschappen af kunt sluiten op de wedstrijden in de verschillende sporten op de Olympische Spelen, waarover je op deze site andere artikelen kunt vinden, kun je ook specifieke weddenschappen op het Olympische Tennistoernooi.

Tennis Weddenschappen

Tennis is een interessante sport om op te wedden

Tennis is een bijzonder interessante sport om op te wedden omdat de sport vele wedmogelijkheden heeft. Zoals gezegd kent een tenniswedstrijd in tegenstelling tot een voetbalwedstrijd geen mogelijkheid tot een gelijkspel. Er stapt altijd een speler als winnaar of winnares van het veld.

Er zijn per wedstrijd ook geen meerdere kanshebbers op de overwinning, zoals bij Formule 1 of wielrenner het geval is. Tennis is heel overzichtelijk. Dit maakt het plaatsen van een outright bet op de winnaar een voorspelling met een fifty-fifty kans op een winnende weddenschap.

Tenniswedstrijden op het hoogste niveau worden altijd gespeeld in de context van een overkoepelend toernooi, zoals Wimbledon. Wedden op de winnaar van Wimbledon kan al voordat het toernooi überhaupt begonnen is. Dit noemen we een long term bet. Deze weddenschap is momenteel best lucratief. Omdat het vooraf nog een beetje koffiedik kijken is, zijn de odds op dit moment hoger dan wanneer de eerste ballen geserveerd zijn. Dan kunnen namelijk ook de bookmakers bepalen wie er in vorm zijn en wie juist niet.

Waarop kan ik wedden bij de bookmaker?

Het aanbod aan Olympische tennis weddenschappen zal niet enorm afwijken van de tennis weddenschappen die geplaatst kunnen worden op tennistoernooien als Roland Garros en Wimbledon. Voor vrijwel iedere sport die op de Olympische Spelen zijn er odds opgesteld door de bookmakers. Dat geldt dus ook voor tennis. Bij de ene sport zijn er meer wedmogelijkheden dan bij de andere sport.

Dit komt deels door de aard van de sport, maar ook doordat bookmakers niet of nauwelijks research doen naar bepaalde sporten. Dit zijn vaak sporten waar normaal gesproken weinig interesse in is van sports betters. Weinig interesse betekent weinig wedvolume en dat betekent weer dat de bookmakers maar mondjesmaat geld kan verdienen in zo’n sport.

Tennis is naast voetbal de tweede grote wedmarkt bij de bookmakers. Tennis is heel duidelijk als sport om op te wedden. Er wordt een wedstrijd gespeeld en aan het eind van die wedstrijd is er één winnaar en één verliezer. Door de mogelijkheden om live te wedden op tenniswedstrijden is de populariteit van tennis als wedsport alleen maar toegenomen.

Weddenschappen Op Tennis

Wedden op wedstrijden

Wanneer je graag naar tenniswedstrijden kijkt, is het plaatsen op het verloop van een wedstrijd op Wimbledon een goede manier om de wedstrijd wat interessanter te maken. Er zijn diverse mogelijkheden om op een wedstrijd op Wimbledon te wedden.

Naast het, zoals hierboven al gememoreerde voorspellen van de winnaar van de wedstrijd, kun je ook inzetten op hoe jij denkt dat de wedstrijd gaat verlopen.

  • Je kunt voorspellen hoeveel games er in de wedstrijd gespeeld gaan worden. Dit wordt door de bookmaker aangeboden in de vorm van een Under/Over weddenschap, zoals je deze misschien wel kent uit het voetballen.
  • Je kunt naast het aanwijzen van de winnaar ook een gokje wagen op de exacte uitslag van de wedstrijd in sets. Je hoeft daarbij niet te voorspellen of een speler de eerste set met 6-4 wint, maar wel of een speler een Grand Slam wedstrijd met 3-0, 3-1 of 3-2 gaat winnen.

Wanneer je een spannende of juist eenzijdige wedstrijd verwacht kun je ook wedden op welke speler de eerste set, de tweede set en de derde set gaat winnen. Deze weddenschap kun je een beetje vergelijken met het voorspellen van de ruststand bij voetbal en daarbij aangeven welke ploeg de eerste helft gewonnen heeft.

Als laatste voorbeeld willen we hier een Even/oneven weddenschap benoemen, waarbij je a la een roulettespel inzet of er een even aantal of juist een oneven aantal games gespeeld gaan worden in een tenniswedstrijd.

Court side betting

Live betting biedt ook de mogelijkheid tot court side wedden. Dit is een niet heel chique manier om te wedden, maar het levert wel serieuze munten op. Mits je snel genoeg bent.
Wat is Court Side wedden? Wanneer je live naar een tenniswedstrijd zit te kijken kun je per gespeeld punt inzetten op welke speler dit punt gaat winnen. Wanneer je de app of website van een bookmaker open hebt staan kun je veel geld verdienen met het wedden op punten die al gescoord zijn.

Dat zit zo. Een punt is pas een punt als de scheidsrechter met een druk op de knop het punt bevestigd heeft. Er zit dus een aantal seconden tussen het scoren van het punt en dat het punt op het scorebord komt. Iedere scheidsrechter heeft bovendien zijn eigen tempo.

Is het punt eenmaal bevestigd dan duurt het nog enkele seconden voordat het punt is geregistreerd in de software waarmee bookmakers tenniswedstrijden volgen. Deze is goed, maar niet volledig realtime. Jij kunt als sports better profiteren van deze seconden. Dit door in te zetten op het moment tussen het scoren van het punt en het registreren van het punt.

Gegarandeerd kassa dus!
Je zult je echter zelf ook wel kunnen bedenken dat bookmakers niet staan te juichen wanneer spelers hiervan proberen te profiteren. Je krijgt gegarandeerd een limiet van de bookmaker aan je broek als je te vaak op deze strategie betrapt wordt.

Waar kan ik mijn weddenschap live volgen?

De NOS zal met mate aandacht besteden aan het Olympisch tennistoernooi. Dat vanuit Nederlands oogpunt vooral in het teken zal staan van het afscheid van Kiki Bertens. Tot het moment dat zij uitgeschakeld is, zal de NOS het tennistoernooi wat nauwer op de voet volgen.

Olympische Zomerspelen 1896

De geschiedenis van het Olympisch tennistoernooi

Tennis is van oudsher een sport van de elite. Daarom ontbrak het ook niet op de Spelen van 1896. In 1924 werden het herenenkelspel, herendubbelspel, damesenkelspel en damesdubbelspel voor het laatst op de Olympische Spelen gehouden. In 1968 keerde de sport als demonstratiesport eenmalig terug op het Olympische programma. Tot een volwaardige terugkeer van het tennis kwam het niet.

In 1984 werden enkel het heren- en damesenkelspel als demonstratiesport getoond op de Spelen. Dit keer had de lobby wel succes want bij de Spelen van 1988 in Los Angeles waren alle vijf de tennisvormen terug aanwezig als Olympische Sport. Sindsdien is Tennis niet meer van de Spelen weg te denken en hebben enkele grote kampioenen het Olympisch goud omgehangen gekregen.

Venus Williams
Venus Williams

Grote kampioenen winnen Olympisch goud

De allereerste gouden tennismedaille sinds de herinvoering van tennis als Olympische Sport was voor een jonge Duitse tennisster die aan het begin van een lange en succesvolle loopbaan stond. Haar naam was Steffi Graf en zij versloeg in de finale de Argentijnse Gabriela Sabatini. Bij de mannen ging het eerste goud naar de Tsjechoslowaak Miloslav Mečíř, van wie we later in tegenstelling Graf weinig meer van gehoord hebben.

De succesvolste Olympiërs met een racket in hun handen zijn de gezusters Williams. Venus won goud op de Spelen van Sydney in 2000 in het damesenkelspel en zus Serena won de gouden medaille bij de Spelen van 2012 in Londen. Gezamenlijk wonnen zij in 2000, 2008 en 2012 ook Goud in het damesdubbelspel.

In de eerste finale versloegen de Williams-zussen het Nederlandse duo Kristie Bogert en Miriam Oremans, die daarmee zilver wonnen en één van de twee Nederlandse tennismedailles wonnen. De andere Nederlandse medaille is een bronzen en stamt uit 1924 toen Kea Bouwman en Henk Timmer brons wonnen in het gemengd dubbelspel.

Bij de mannen is Olympisch goud al jaren een prestigestrijd. De complete wereldtop aast er op. De Brit Andy Murray is het meest succesvol. Hij won goud in 2012 door Roger Federer in de finale te kloppen. Vier jaar later prolongeerde hij zijn titel door de Argentijn Juan Manual del Potro te verslaan. Dit jaar lijkt er geen titanenstrijd te gaan ontstaan. Al flink wat tennistoppers hebben laten weten om de Olympische Spelen over te slaan vanwege het gebrek aan toeschouwers en de beperkingen die tijdens de Spelen gelden in het Olympisch dorp.

Kiki Bertens stopt met tennis

Tennis weetjes

Op de Olympische Spelen wordt er anno 2021 in een vijf verschillende categorieën getennist. De bekendste daarvan zijn het herenenkelspel en het damesenkelspel. Dat is echter niet altijd zo geweest. In 1896 stond bij de allereerste Olympische Spelen slechts het herenenkelspel op het Olympische programma.

Aan het Olympisch tennistoernooi mogen in tegenstelling tot bij het Olympisch voetbal wel gevestigde namen afgevaardigd worden. De complete wereldtop van het tennis ambieert een ticket naar de Olympische Spelen als er weer een Olympisch jaar in aantocht is.

Vond je dit interessant? Dan zijn deze artikelen misschien ook iets voor jou

Vond je dit interessant? Dan zijn deze artikelen misschien ook iets voor jou

on air