cryptonieuws week 32

Cryptonieuws: Binance- en Bitvavo-gebruikers opgelet! PayPal's stablecoin

Binance-gebruikers hebben een dringende deadline om hun assets over te zetten, terwijl Bitvavo enkele cryptomunten delist. Ook betreedt PayPal het crypto speelveld met een eigen stablecoin en gonst het van de geruchten rondom de grote exchange Huobi. Duik met mij mee in deze turbulente tijden en zorg dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 11 augustus 2023
laatste update: 11 augustus 2023
cryptonieuws week 32

Veilig handelen in crypto?

Handel via betrouwbare exchanges, goedkoop en vertrouwd:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Dringende oproep: Verplaats je assets vóór 17 augustus!

De klok tikt voor Binance-gebruikers: je hebt nog slechts enkele dagen om je assets veilig over te zetten. Een vlotte oplossing hiervoor is de handige overstapservice van Coinmerce. Met slechts een druk op de knop kun je zo bijna al je assets moeiteloos verplaatsen.

Zowel Binance als Coinmerce hebben de afgelopen weken hun gebruikers herhaaldelijk op deze naderende deadline gewezen. Als je je assets niet vóór 17 augustus overzet, kunnen er ingrijpende gevolgen optreden, waaronder het risico dat je assets worden omgezet of zelfs verloren gaan. Het is dus cruciaal om nu actie te ondernemen en je digitale tegoeden veilig te stellen.

Blog Delisting VTC MIR SRM

Bitvavo delist VTC, MIR en SRM

Bitvavo heeft onlangs de veelbesproken cryptomunt Worldcoin aan hun platform toegevoegd. Deze lancering, slechts twee weken geleden, onderstreept Bitvavo's voortdurende missie om een zo breed en kwalitatief mogelijk aanbod van cryptovaluta aan te bieden.

Echter, om deze hoge kwaliteitsstandaard te handhaven, moet Bitvavo af en toe ook keuzes maken en bepaalde munten van hun platform verwijderen. Dit keer zijn Vertcoin (VTC), Mirror Protocol (MIR) en Serum (SRM) de munten die deze stap moeten ondergaan.

Vertcoin Markten
Vertcoin markten

Redenen voor delisting volgens Bitvavo en onze speculaties bij Onetime

Volgens Bitvavo zelf zijn er diverse redenen die kunnen leiden tot het delisten van bepaalde munten, waaronder de interesse en betrokkenheid van gebruikers, de toewijding van ontwikkelingsteams, handelsvolume, netwerkveiligheid en ethische overwegingen.

Bij Onetime hebben we echter onze eigen speculaties over de redenen achter deze recente beslissingen van Bitvavo. We denken dat het lage handelsvolume van Vertcoin, dat op Bitvavo vaak niet meer bedraagt dan enkele duizenden euro's per dag en wereldwijd zelden boven het miljoen uitkomt, een belangrijke factor kan zijn.

Wat betreft Serum vermoeden wij dat Bitvavo mogelijk afstand wil nemen van munten die verbonden zijn met FTX.

Voor Mirror Protocol, met een marktkapitalisatie rond de miljoen, is ons vermoeden dat een gebrek aan interesse de voornaamste reden is voor het delisten.

Dringend advies voor Bitvavo gebruikers

Heb jij op de Bitvavo-exchange een saldo in VTC, MIR of SRM? Dan word je dringend geadviseerd om actie te ondernemen. Doe dit vóór 15 november 2023, 09:00 CEST. Het is raadzaam om deze munten te versturen naar een andere crypto exchange of om te zetten in een andere cryptovaluta. Na de genoemde deadline worden deze assets definitief verwijderd.

PayPal versnelt crypto-adoptie met lancering eigen stablecoin

PayPal, een pionier op het gebied van digitale betalingen, heeft onlangs de volgende grote stap gezet in de versnelde adoptie van cryptocurrency door de introductie van hun eigen stablecoin, genaamd PayPal USD (PYUSD).

Deze digitale munt draait op de Ethereum blockchain als een ERC-20 token en biedt gebruikers de mogelijkheid om PYUSD over te dragen tussen PayPal en compatibele externe wallets, persoonlijke betalingen te verzenden, aankopen te financieren en zelfs andere cryptocurrencies te converteren naar en van PYUSD.

Deze nieuwe feature is momenteel beschikbaar voor in aanmerking komende Amerikaanse PayPal-klanten, met plannen voor verdere uitbreiding in de nabije toekomst.

Samenwerking en waarborging van reserves

Om deze stablecoin tot een realiteit te maken, ging PayPal een samenwerking aan met Paxos Trust Company. De reserves voor PayPal USD worden volledig ondersteund door Amerikaanse dollar deposito's, Amerikaanse staatsobligaties en vergelijkbare contante equivalenten. Vanaf september 2023 zal Paxos een openbaar maandelijks reserveverslag publiceren voor PayPal USD.

Een stap in een groeiende beweging

De afgelopen weken hebben we al gezien dat verschillende grote bedrijven, waaronder Blackrock, hun interesse in de cryptomarkt hebben getoond door aanvragen in te dienen voor hun eigen Bitcoin ETF. De lancering van PayPal's eigen stablecoin bevestigt alleen maar dat de traditionele financiële wereld steeds meer de waarde en het potentieel van digitale valuta's erkent.

Huobi
Huobi

Huobi in het nieuws: Uitstroom van crypto en aanhoudende geruchten

Huobi is één van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld. Als we kijken naar het handelsvolume, dan staat het momenteel op de zesde plaats. Met een 24-uurs tradingvolume van $1,123,066,397, is het platform een belangrijke speler in de cryptowereld.

Recente uitstroom van crypto

Er zijn recentelijk zorgen ontstaan rondom een aanzienlijke uitstroom van crypto vanuit Huobi. Het exacte bedrag en de precieze redenen voor deze uitstroom zijn nog niet bevestigd, maar het heeft wel de aandacht van investeerders en marktanalisten getrokken.

De geruchtenmolen draait op volle toeren

Geruchten doen de ronde over de stabiliteit en betrouwbaarheid van Huobi als exchange. Deze geruchten hebben deels bijgedragen aan de onzekerheid onder gebruikers, wat mogelijk een drijvende kracht achter de uitstroom kan zijn.

Eerdere zorgen in 2022

Dit is overigens niet de eerste keer dat er zorgen zijn rondom Huobi. In 2022 waren er ook al eens twijfels over de betrouwbaarheid van het platform. Destijds waren de redenen vooral gerelateerd aan regelgevingskwesties en mogelijke technische problemen van de exchange.

Het is duidelijk dat Huobi in een uitdagende periode zit. Beleggers en gebruikers van het platform zullen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten moeten houden om niet voor verrassingen komen te staan.

Leren van andere crypto beleggers?

Maak kennis met ons forum: dé plek voor alle inside informatie op het gebied van crypto, geld en (online) gokken)

on air