Cryptonieuws Week 33

Cryptoperikelen: koersdalingen, Amsterdam noteert Bitcoin ETF & meer!

Ik neem je mee in het laatste nieuws in de crypto wereld van deze week, die gekenmerkt wordt door aanzienlijke koersdalingen. De overstapservice van Coinmerce van Binance is niet langer beschikbaar vanaf 17 augustus 2023, waardoor Binance-gebruikers hun tegoeden nu zelf moeten overzetten.

Lees verder in dit nieuws over de stijging en daling van de prijs van SEI. Ook bespreek ik de recente koersdalingen in de cryptomarkt en het langverwachte Bitcoin ETF dat eindelijk genoteerd wordt in Amsterdam.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 18 augustus 2023
laatste update: 18 augustus 2023
Cryptonieuws Week 33

Koop crypto veilig bij deze exchanges

Crypto kopen? Handel bij één van onderstaande exchanges met een registratie bij de Nederlandsche Bank.

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Redeem

Coinmerce's overstapservice van Binance niet langer beschikbaar

Sinds gisteren, 17 augustus 2023, is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van Coinmerce's overstapservice om tegoeden van Binance over te zetten. De pop-up waarmee je met één druk op de knop deze overstap kon maken, is niet langer beschikbaar voor Binance-gebruikers.

Vanaf nu moeten Binance-gebruikers zelfstandig hun activa overzetten naar een wallet of crypto exchange naar keuze. Bij het inloggen op Binance wordt een overzicht getoond van alle activa waarvoor actie vereist is. Achter iedere asset staat een "redeem"-knop.

Hoe het werkt

Door op de "redeem"-knop te klikken, krijg je de mogelijkheid om een walletadres in te voeren en het netwerk te selecteren waarmee je de activa verstuurt. Het is van groot belang om dit zorgvuldig te doen om mogelijke verliezen te voorkomen.

Het wordt sterk aanbevolen om eerst een klein bedrag over te maken om de procedure te testen voordat je grotere bedragen verplaatst.

Bittrex

Laatste waarschuwing aan Bittrex gebruikers

Bittrex-gebruikers hebben gisteren een belangrijke e-mail ontvangen, waarin hen dringend wordt geadviseerd om onmiddellijk actie te ondernemen met betrekking tot hun crypto. Deze e-mail markeert een cruciaal moment voor degenen die nog activa op het Bittrex-platform hebben.

De waarschuwing is het gevolg van recente ontwikkelingen met betrekking tot Bittrex, waaronder juridische en regelgevingskwesties. Het bedrijf heeft stappen ondernomen om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden en zijn klanten de best mogelijke oplossing te bieden.

Om te voldoen aan de eisen van deze waarschuwing, wordt van Bittrex-gebruikers verwacht dat ze de aangegeven instructies opvolgen. Dit kan variëren van het verifiëren van accountgegevens tot het verplaatsen van activa naar een andere exchange of wallet. De uiterste datum waarop dit plaats moet vinden is donderdag 31 augustus 2023.

Recente toevoeging aan Bitvavo: Sei Network (SEI)

Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange in Nederland, heeft recentelijk twee opvallende toevoegingen aan haar platform gedaan. Op 27 juli, werd de controversiële cryptomunt Worldcoin aan het platform toegevoegd. En nu, enkele weken later op 16 augustus, heeft Bitvavo Sei Network (SEI) gelist.

Stijgende en dalende koersen van SEI

Sei Network (SEI) maakte een explosieve entree op het platform, waarbij de prijs in de afgelopen dagen duizenden procenten steeg. Op het hoogtepunt op 16 augustus bereikte de prijs $0.272. Echter, sindsdien is de prijs aanzienlijk gedaald naar $0.162. Bovendien is het handelsvolume in de afgelopen 24 uur met 57,2% teruggelopen.

SEI

Over Sei Network (SEI)

Sei Network is een Layer-1 blockchain die gericht is op handelsapplicaties zoals gedecentraliseerde exchanges (DEX's), DeFi, NFT's en GameFi. Met innovatieve technologieën, zoals het Twin Turbo consensusmechanisme, streeft SEI ernaar om een geoptimaliseerde blockchain te zijn voor gedecentraliseerde handel.

Speciale actie voor nieuwe Bitvavo gebruikers

Voor jou als nieuwe gebruiker die zich aanmeldt bij Bitvavo, staat er een exclusieve actie klaar. Jij hebt de mogelijkheid om kosteloos tot wel €10.000 aan cryptocurrency te verhandelen. Dit is dé kans om vertrouwd te raken met cryptohandel en bijvoorbeeld te investeren in SEI.

Bitcoin Prijs

Flinke koersdalingen in cryptomarkt

De afgelopen week heeft de cryptowereld een aanzienlijke optater gekregen, met aanzienlijke prijsdalingen in zowel Bitcoin als andere cryptovaluta. Gisteren bereikte de BTC-koers een niveau van $25.400, een waarde die voor het laatst werd waargenomen ergens halverwege juni.

De prijsdalingen worden toegeschreven aan verschillende factoren, waarvan sommige direct verband houden met de bredere financiële markt. Een van de belangrijkste oorzaken is de recente waarschuwing van de Federal Reserve voor mogelijk toenemende inflatie en het vooruitzicht van verdere renteverhogingen. Deze aankondiging kwam als een verrassing voor de markt, die eerder had gerekend op een pauze in het beleid.

Koersdalingen in de top 100

In de afgelopen 7 dagen heeft Bitcoin bijna 10% van zijn waarde verloren, en ook andere cryptomunten zijn geraakt. Enkele van de opvallende dalers in de top 100 van cryptovaluta op basis van marketcap zijn Litecoin, dat met 21,7% daalde, Compound, dat een daling van 24,89% registreerde, en Ripple, dat een daling van 21,12% doormaakte.

Bitcoin ETF

Bitcoin ETF genoteerd in Amsterdam na twee jaar goedkeuring

Amsterdam heeft eindelijk haar eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) genoteerd, en dit gebeurt twee jaar nadat de goedkeuring werd verkregen. Het ETF is genoteerd op Euronext Amsterdam onder de ticker "BCOIN." Deze langverwachte stap wordt gezien als positief nieuws voor de bredere adoptie van ETF's in de cryptowereld.

Aan de andere kant van de oceaan, in de Verenigde Staten, wachten investeerders nog steeds op de goedkeuring van de allereerste Bitcoin ETF. Ondanks talloze aanvragen die bij de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn ingediend, is er nog geen goedkeuring verkregen. Onder degenen die aanvragen hebben ingediend, bevindt zich ook vermogensbeheerder BlackRock.

Hoewel er hoop is dat de goedkeuring uiteindelijk zal komen, wordt verwacht dat het nog maanden kan duren voordat er eventueel groen licht wordt gegeven.

on air