Cryptonieuws Week 31

Cryptonieuws: Crypto.com in NL, FTX maakt doorstart & Litecoin

De cryptomarkt is constant in beweging, en de gebeurtenissen van deze week zijn geen uitzondering. Van de goedkeuring van Crypto.com door De Nederlandsche Bank tot de opmerkelijke terugkeer van FTX en de onrust rondom de recente aanvallen op een gedecentraliseerde exchange - het is een week geweest vol intriges en verschuivingen. Wil je lezen wat er te doen was deze week? Ik neem je mee in het laatste cryptonieuws!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 4 augustus 2023
laatste update: 4 augustus 2023
Cryptonieuws Week 31

Veilig handelen in crypto?

Handel via betrouwbare exchanges, goedkoop en vertrouwd:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Groen licht voor Crypto.com

Crypto.com heeft sinds 28 juli groen licht gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB), en voegt zich daarmee bij 35 andere geregistreerde cryptobedrijven in Nederland. Deze goedkeuring markeert een belangrijke stap voor het platform, in tegenstelling tot Binance, dat deze goedkeuring aan zich voorbij zag gaan en daarom besloot zich terug te trekken uit Nederland.

Crypto

Verschillende handelsmogelijkheden

Crypto.com, opgericht in 2016 en met meer dan 80 miljoen klanten wereldwijd, was altijd al toegankelijk voor Nederlandse gebruikers, en is een relatief kleine speler in ons land. Het platform biedt de mogelijkheid om te handelen in honderden cryptovaluta en NFT's, en beschikt over geavanceerde handelsbots zoals DCA Bot en Grid Bot. Bovendien biedt Crypto.com een eigen debit card waarmee gebruikers aankopen kunnen doen met crypto en cashback kunnen verdienen.

Crypto.com's CRO biedt voordelen

De eigen munt van het bedrijf, CRO, biedt diverse voordelen voor gebruikers, waaronder verlaagde handelskosten en de mogelijkheid om deel te nemen aan exclusieve evenementen binnen het platform. Deze goedkeuring door DNB onderstreept de ambitie van Crypto.com om een betrouwbare en gereguleerde dienstverlener te worden in de groeiende cryptomarkt.

FTX
FTT prijs

Doorstart voor FTX

FTX, de omgevallen crypto echange, lijkt een opmerkelijke terugkeer te maken. Hier waren al eerder indicaties voor. De term "FTX 2.0" werd genoemd in verschillende rapporten en documenten, wat suggereerde dat er plannen waren voor een herstart van het platform.

Deze aanwijzingen werden door de crypto-community met zowel scepsis als hoop ontvangen, gezien de vroegere problemen van de beurs. Nu lijkt deze hoop werkelijkheid te worden. Met de nieuw aangestelde CEO aan het roer en een herstructureringsplan dat aan momentum wint, wordt de term "FTX 2.0" steeds concreter. De specifieke details van deze doorstart zijn nog niet volledig bekend.

Cryptohandelaren reageerden op het nieuws door de eigen token FTT te kopen. De dag voor het nieuws op 31 juli deed de koers $1.34 en steeg naar $1.55 op 1 augustus. Inmiddels staat de koers alweer een stuk lager op $1.26.

7 Daagse Daling

Opschudding in cryptoland na relatieve rust

Na een periode van relatieve kalmte volgend op het positieve nieuws in juli over Ripple's overwinning tegen de SEC, was er afgelopen week opschudding in de cryptowereld. De cryptovaluta Curve (CRV) stond in de schijnwerpers na een reeks aanvallen op de gedecentraliseerde exchange, waarbij meer dan $70 miljoen aan digitale activa werd gestolen.

Deze aanvallen hebben aanzienlijke schade toegebracht aan de koers van CRV, die na de aankondiging met 13,4% daalde. Ook andere prominente DeFi munten voelden de impact van dit nieuws.

Bitcoin prijs stabiel gebleven

Ondanks de recente onrust rondom CRV, bleef de prijs van Bitcoin relatief stabiel. In de afgelopen week handelde Bitcoin in de range van $28.800 tot $29.900 en op het moment van schrijven ligt de prijs rond de $29.200. Het is goed om op te merken dat, ondanks de stabiliteit van de afgelopen week, de prijs van Bitcoin aanzienlijk heeft ingeleverd na het positieve nieuws rondom Ripple eerder in juli; op 14 juli werd er nog een prijs van $31.657 genoteerd.

Bitcoin Halvings

Litecoin halving

De Litecoin halving, een belangrijk evenement, heeft afgelopen woensdag plaatsgevonden. Dit betekent concreet dat de beloning voor miners die de transacties van Litecoin verifiëren, met 50% is gedaald. Het fenomeen van de halving is bekend om de invloed die het kan hebben op de prijs van een digitale valuta. Doorgaans leidt de aanloop naar een halving tot een stijging van de prijs, aangezien de verwachte schaarste speculanten aantrekt. In het geval van Litecoin is de prijs dit jaar, aanlopend naar de halving, met 17% gestegen.

Ter vergelijking, Bitcoin en Ethereum stegen in dezelfde periode met respectievelijk 75% en 52%. Het volgende grote moment in de cryptomarkt is de geplande Bitcoin halving in maart 2024, een gebeurtenis waar veel handelaren reikhalzend naar uitkijken, gezien de potentiële impact op de prijs en de marktdynamiek.

Acties bij Finst en Bitvavo verlengd

Finst heeft onlangs een nieuwe actie aangekondigd sinds de introductie van 'crypto stortingen' op hun platform. Handelaren hadden de mogelijkheid om de eerste €10.000 gratis te verhandelen. Deze actie, die oorspronkelijk zou aflopen op 31 juli, is echter verlengd tot en met 31 augustus. 

€10.000 gratis verhandelen bij Bitvavo

Zo liep de actie van crypto exchange Bitvavo, waarbij handelaren tot €500 extra konden verdienen door tegoeden over te zetten vanaf Binance, ten einde op 1 augustus. Bitvavo heeft echter besloten om een andere actie, die parallel liep en waarbij de eerste 10.000 gratis verhandeld kon worden, voor onbepaalde tijd te verlengen. Deze actie zou in eerste instantie aflopen op 31 juli.

Profiteer van deze acties!

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
on air