Bux Zero (1)

Hoe bevalt BUX Zero (en X en C)? Onze review

Beleggen doe je met BUX Zero, zo willen ze je doen geloven. BUX Zero zou de laagdrempelige manier van beleggen zijn, voor iedereen geschikt en te begrijpen. Tijd om deze app, en de zusjes BUX X en BUX C, eens onder de loep te nemen.

Aandelen kopen was nog nooit zo makkelijk, dankzij de mobiele app BUX Zero. Je downloadt de app en loopt de registratie en verificatie stappen door. In een oogwenk waren mijn gegevens goedgekeurd en kon ik geld storten via een overboeking of zelfs via een tikkie!

Daarna is het super gemakkelijk om aandelen van bedrijven kopen en verkopen. Lees mijn ervaringen in deze review waarin ik jullie meeneem in het registreren, verifiëren, storten, handelen, uitbetalen en de overige opties bij BUX.

BuxZero
Bux Zero
Onze review

4,2/5
Bux Zero Beleggen App 800X600 1
BUX Zero via hun app

Wat is BUX?

BUX is een Europese aanbieder in de gebieden van aandelen en crypto's, ETF’s en CFD's. (via BUX X) ,waarbij je kunt handelen of beleggen op de wereldwijde beurzen.

Sinds enige tijd kun je ook traden in cryptocurrencies, via BUX Crypto en BUX Zero, nadat BUX de Amsterdamse Blockport heeft overgenomen.

Het handelen in aandelen of crypto’s gebeurt met BUX Zero volledig via de mobiele app en dat is niet altijd even gebruiksvriendelijk, maar bij BUX Crypto is het wel mogelijk om te handelen via je desktop of laptop.

Het plan is om deze platforms in de toekomst met elkaar te koppelen. Laten we hopen dat BUX Zero dan ook via desktop te gebruiken wordt.

Europa

BUX is ondertussen doorgegroeid naar een Europees mobiel brokerage bedrijf, met vestigingen in Amsterdam en Londen. Deze betrouwbare partij werd opgericht op 18 Juli in 2013 door Nick Bortot, voormalig directeur bij onder meer de online beleggingsbank Binck.

Na de laatste investeringsronde voor BUX in de April 2021, waarbij maar liefst €67 miljoen werd opgehaald door grote namen als venture capital bedrijf Prosus en zelfs de Chinese gigant Tencent, gaf Nick Bortot de CEO-rol door aan Yorick Naeff.

Yorick heeft zich als eerste medewerker loyaal bewezen en is met zijn skills in executie en leiderschap een waardige vervanger om BUX in Europa op 1 te krijgen en te houden. Bortot blijf als aandeelhouder en commissaris betrokken wel betrokken bij BUX.

BUX0XenC
BUX 0, X en C

Drie keer BUX

BUX is onder te verdelen in drie onderdelen:

BUX ZERO (BUX 0)

Via de mobiele app kun je met aandelen en ETF’s handelen. Je kan natuurlijk ook gewoon crypto's handelen via BUX Zero. Dit staat los van het BUX Crypto platform.

Er zijn wel een paar verschillen: BUX Crypto is uitsluitend beschikbaar op het web en BUX Zero alleen als app. Daarnaast is het bij BUX Crypto mogelijk om stortingen en opnames in sommige cryptocurrencies te doen.

BUX X

Op BUX X kun je handelen op CFD’s. Dit gebeurt ook weer via een mobiele app. Je kunt handelen in onder andere aandelen, forex en grondstoffen. Je kunt daarbij hefbomen gebruiken (een soort multipliers).

BUX CRYPTO (BUX C)

Dit is een crypto-platform waar je aanmeldt en handelt via de website. Je kun gebruikmaken van een geïntegreerde wallet, waardoor het mogelijk is om sommige cryptocurrencies heen en weer te sturen naar een ander adres.

Als je 1000 of meer BUX-tokens in je wallet hebt, handel je met €0 commissie. Eigenlijk wat Binance Amerikaanse exchange ook met BNB (Binance coin) aanbiedt.

413770 BUX Zero Crypto NL 41F693 Original 1641472473
BUX 0

BUX Zero Review

Met de komst van BUX Zero in september 2019 is het mogelijk geworden om daadwerkelijke aandelen te kopen via BUX en is het aantal beleggers die via BUX belegt flink toegenomen. Daarmee is het de snelst groeiende neobroker van Europa. BUX Zero is beschikbaar in 7 landen en al meer dan 650.000 mensen beleggen via dit platform.

Retailbeleggers kunnen commissievrij (via onder andere de zero order) aandelen, ETF's en cryptocurrency kopen via de BUX Zero app. BUX biedt CFD-handel aan via de BUX X app en cryptohandel via het BUX Cryptoplatform op BUX Zero.

BUXZEROcommissievrijebroker

Registeren bij BUX Zero

Het registreren gaat erg simpel via de website of via de app. Ik heb me eerst ingeschreven via de website van BUX, maar op een gegeven moment kreeg ik een QR-code die ik moest scannen en die bracht me naar de app, want zoals eerder gezegd heeft BUX Zero alleen een mobiele app.

Deze moest ik downloaden om vervolgens ook daar alle stappen nog een keer te moeten doorlopen. Ik raad je dus aan om meteen de app te downloaden, dat scheelt dubbel werk.

Je moet dezelfde informatie verschaffen die je normaal gesproken ook bij een broker moet opgeven: naam, adresgegevens, foto van je legitimatiebewijs. Ook moet je een selfie maken om te bewijzen dat jij degene bent die op het legitimatiebewijs staat.

Is mijn geld veilig bij BUX?

Je geld staat veilig bij ABN AMRO Clearing Bank. Onder het Depositogarantiestelsel (DGS) is het geld op je ABN geldrekening in beginsel gegarandeerd tot €100.000. 

Kosten

De kosten om te handelen op BUX Zero zijn als volgt:

  EU Aandelen US Aandelen ETF’s Cryptovaluta
Zero orders €0 €0
Marktorders €1 €0 €1 €0
Limietorders €1 €0 €1
Beleggingsplan (prijs per plan) €1
Fractionele aandelen €0
Storten en opnemen €0 €0 €0
Bewaarloon €0 €0 €0
Real-time koersen €0 €0 €0
FX-Toeslag 0.25%
Bux 1 (2)
Betaalmogelijkheden BUX 0

Storten

Als je vervolgens helemaal bent aangemeld en goedgekeurd bij BUX Zero kun je geld gaan storten. Dit kun je gemakkelijk doen in je account via “storten”. Geld storten en opnemen is kosteloos.

Je kunt storten via een bankoverschrijving, wat 1 tot 2 werkdagen duurt voordat het op je account staat. Maar je kunt ook kiezen voor een Tikkie. Stort je geld via deze weg, dan staat het direct op je account en kun je beginnen met investeren of handelen.

Reminder
Reminder instellen bij BUX Zero

Reminder instellen

Bij het storten heb je de optie om een reminder in te stellen. Zo krijg je maandelijks een herinnering dat het weer tijd is om te storten. Volgens BUX is dat een succesvolle strategie om kapitaal op te bouwen. Je bepaalt een datum en bedrag waaraan je herinnerd wilt worden.

Order Uitvoeren Bux
Aandelen kopen via BUX Zero

Aandelen en EFT'S kopen met BUX 0

Wil je dan je eigen aandelen of ETF’s kopen? Klik dan in het menu onderin de app op het vergrootglas. Hier kun je zoeken naar jouw favoriete aandeel, product of sector. Heeft de zoekopdracht jouw gewilde aandeel gevonden? Klik er dan op en dan komt de pagina van dat aandeel tevoorschijn.

Heeft BUX jouw aandeel er niet tussen staan? Dan kun je een verzoek bij BUX indienen, om dat aandeel toe te voegen zodat je hem alsnog kunt kopen.

Wanneer je op het aandeel geklikt hebt, kun je onder andere de koersgrafiek bekijken van 1 dag tot 5 jaar. Ook kun je er alle statistieken vinden van dat aandeel. Zoals de bied- en laatprijs, openingskoers en marktkapitalisatie. Maar bijvoorbeeld ook de jaaropbrengst en P/E-ratio.

Verschillende Orders Bux Zero
Verschillende kooporders BUX Zero

Markt, limiet of zero order

Natuurlijk kun je hier direct het aandeel kopen, als je op de grote rode “kopen” knop drukt. Je kunt het aandeel via een marktorder kopen (dus meteen voor de huidige marktprijs), via een limietorder (dan zet je een biedprijs vast en wanneer de koers die prijs heeft behaald, wordt de order automatisch uitgevoerd) of voor een zero order.

BUX's Zero order

Zero orders zijn gratis en kunnen geplaatst worden tijdens de openingstijden van de markt. Let op: als je wilt dat je Zero order nog dezelfde handelsdag wordt uitgevoerd, plaats je order dan vóór de cut-off tijd van de desbetreffende markt.

De cut-off tijd is het tijdstip waarvoor de zero order geplaatst moet zijn om op dezelfde handelsdag uitgevoerd te kunnen worden. Dit tijdstip is altijd 90 minuten voor de sluiting van een specifieke aandelenbeurs.

Bijvoorbeeld, in Amsterdam sluit de beurs op een normale handelsdag om 17:30 lokale tijd, wat betekent dat je Zero order vóór 16:00 geplaatst moet zijn. De cut-off tijd varieert dus per markt maar vindt altijd 90 minuten voor de sluiting van een specifieke aandelenbeurs plaats.

Het relevante en up-to-date cut-off tijdstip kun je vinden in de app. Zero orders die tijdig geplaatst worden, worden binnen een uur uitgevoerd. Orders die na de cut-off tijd binnenkomen, gaan mee in de batch zero orders die de volgende handelsdag wordt uitgevoerd.

Het moment dat de zero order wordt uitgevoerd, wordt de prijs voor die order vastgesteld. Die kan dus anders zijn dan de prijs die je ziet op het moment dat je de zero order plaatst. Mocht je onverhoopt een zero order willen annuleren, dan kan dat voor de cut-off tijd.

Mocht het voorkomen dat er te weinig aandelen beschikbaar zijn op de markt om alle zero orders te vervullen, dan kan het zijn dat jouw zero order niet of slechts deels uitgevoerd wordt. De positie van jouw order in het orderboek is daarbij leidend. Als jouw order niet kan worden uitgevoerd, verloopt deze vanzelf.

Overzicht Bux
Aandeeloverzicht BUX Zero

Analyse overzicht

Dat BUX 0 vooral jongere en beginnende beleggers wil aanspreken, merk je aan het feit dat ze de app en informatie zo makkelijk mogelijk willen houden. Zoek je informatie over een bedrijf en zijn aandeel, kom je in het kort de meest belangrijke informatie tegen zonder daar verder te diep op in te gaan.

Denk bijvoorbeeld aan het koersoverzicht van 1 dag, 5 dagen, 1 maand, 3 en 6 maanden, 1 jaar of 5 jaar. Ook vind je daar de recente koersstatistieken, koop- en verkoopprijs, openingskoers en slotkoers. Maar ook het eventuele dividendenoverzicht. Daarnaast vind je ook wat algemene informatie in de vorm van een korte samenvatting van wat het bedrijf doet.

Koersen

Wat ik wel jammer vind, is dat je bij het koersoverzicht niet kunt inzoomen of zelf grafieken kunt uittekenen voor een technische analyse. Misschien een strategie voor het laagdrempelige BUX imago? Lijkt me ook erg lastig bij een mobiele app, dus wie weet… ooit bij een desktop-versie?

ETFskopengratisaandelenBUX Zero
ETF's kopen of gratis aandelen verdienen bij BUX Zero

Amerikaanse aandelen

Het is via BUX Zero ook mogelijk om Amerikaanse aandelen te kopen. Wanneer je Amerikaanse aandelen koopt worden je euro's automatisch omgerekend naar dollars. Voordat je order wordt uitgevoerd zullen zij jou de meest recente EUR/USD wisselkoers laten zien.

Deze koers ligt vaak iets hoger dan de actuele koers. Dat komt omdat BUX bovenop de huidige wisselkoers een toeslag van 0,25% rekent, dit is al verrekend in de koers die je ziet in het bevestigingsscherm. Wanneer je dus akkoord bent, kan de order tegen die koers worden uitgevoerd.

ETF’s kopen

Via BUX Zero is het ook mogelijk om ETF’s kopen. Dit zijn samengestelde pakketten van verschillende aandelen of beleggingsproducten. Als je een ETF koopt, koop je in feite een klein deel van een portefeuille met effecten (zoals aandelen of obligaties), die is opgebouwd met als doel een specifieke marktindex te volgen en daardoor hetzelfde rendement als deze index te bieden.

Klantenservice BUX Zero

Verschillende manieren om contact op te nemen:

Heb je een vraag of een klacht? Via de app kun je contact opnemen met de chat support. Deze is bereikbaar van ma t/m vrijdag van 9:00 tot 22:00. Of telefonisch via 085-8889225, volgens dezelfde tijden. Ook via de website is er een live-chat.

Heb je geen zin in een live-gesprek of heeft je vraag niet zoveel haast? Dan stuur je ze gewoon een mailtje via [email protected] . Ik had dezelfde dag nog antwoord terug. Al geven ze geen inhoudelijk antwoord, maar sturen je een linkje naar de support site. Dat is dan wel weer jammer.

Supportcentrum

Wil je zelfstandig een vraag uitzoeken? Bux heeft een uitgebreid support centrum voor je waar je op veel veelgestelde vragen een antwoord kunt vinden. Zoals over storten, orders en dividend. Dit kun je vinden via de FAQ of via de zoekbalk op de website of in de app via je account, onder “hulp nodig?”.

Kenniscentrum Bux
Kenniscentrum BUX

BUX kenniscentrum

Ben je een beginnende belegger? Via je account in je app kun je ook extra kennis opdoen en bijleren via het kenniscentrum onder “meer van BUX”. Uiteraard kun je dit ook op de website vinden.

Hier kun je onder andere video’s vinden waarin experts uitleg geven. Ook het laatste belangrijke nieuws op het gebied van beleggen en de bedrijven waar je aandelen van kunt kopen, vind je hier terug. Heel handig om te weten of het een goede tijd is om te verkopen of juist te kopen.

Tools Bux
Er zijn handige hulp-tools beschikbaar op BUX, om iedere belegger verder te helpen

Nog meer hulp

Ben je nog niet uitgeleerd en kun je nog wat extra hulp gebruiken? Nog meer tips en uitleg kun je vinden in je account onder “hulp nodig?” in de vorm van een woordenlijst, bibliotheken van derden en het activeren van de “BUX zero-tips”. Hiermee krijg je tips over de zero-app op de ontdek pagina.

BUX Zero community

Via de optie “sluit je aan bij onze BUX community” in je account kom je op het forum van BUX waar je met andere gebruikers en ambassadeurs kunt praten over investeren en investeren. Maar ook over productverbetering en BUX-bedrijfsontwikkelingen.

Je kunt je vragen of verhalen delen in verschillende categorieën. Van “een betere belegger worden” tot “cryptovaluta”. Wat mij betreft een handige optie, want op deze manier lees je de ervaringen van andere gebruikers en je kunt zeker leren van elkaars ervaringen en fouten.

Socials

Naast hun eigen website, app en forum is BUX Zero ook te vinden op social media:

Fractionele aandelen

Het eerste wat ik dacht toen ik mijn eerste aandelen wilde kopen via BUX Zero was: “Wat zijn sommige aandelen ontzettend duur!” Ik ben de cryptomarkt gewend, waar je al met een tientje 1000 coins kunt bemachtigen. Vind jij dat nou ook? Speciaal voor jou en mij zijn er ook fractionele aandelen!

Met fractionele aandelen wordt het mogelijk gemaakt om te investeren in een bedrijf zonder het volledige aandeel te kopen. Met fractionele aandelen kun je bijvoorbeeld de helft of een kwart van een aandeel kopen om het aandeel betaalbaarder te maken. Dit maakt het ook mogelijk om een gediversifieerd portfolio samen te stellen, doordat jij je geld meer kunt spreiden tussen verschillende bedrijven.

Hoe koop je fractionele aandelen op bux zero?

Het werkt als volgt: je kan vanaf €10 inzetten en dan koopt BUX Zero zo veel mogelijk fracties voor dat bedrag. Wanneer het aandeel van een bedrijf bijvoorbeeld genoteerd staat voor €1000 en je wil €500 investeren, dan zou je 0,5 (50%) van dat aandeel bezitten.

Ook kan je een specifiek aantal fractionele aandelen invoeren, zoals 0,1 of 0,25 aandelen. Kon je tot voor kort alleen fractionele aandelen aankopen via marktorders, sinds kort kan dit via alle typen orders.

Op dit moment is het alleen nog maar mogelijk om bij geselecteerde Amerikaans aandelen fractioneel te kopen.

Later zullen ze hier meer Amerikaanse aandelen, Europese aandelen en ETF's aan toevoegen. De Amerikaanse handelsmarkt is open om 15:30 Nederlandse tijd.

413247 NL Fractional Investing Ffaf3c Original 1640877203
Ook via BUX is het mogelijk om Dividend te ontvangen

Dividend ontvangen via bux zero

Zoals je wellicht weet, betalen sommige bedrijven dividend uit aan hun aandeelhouders. Heb jij via BUX Zero aandelen van een bedrijf gekocht, die ook dividend uitbetaalt, dan zal BUX het dividend op je account zetten wanneer het bedrijf het dividend aan hun beschikbaar heeft gemaakt.

Dit werkt als volgt: een bedrijf dat dividend uitkeert bepaalt voorafgaand aan de uitkering de zogenaamde ex-dividend datum. Heb je op die datum aandelen van het desbetreffende bedrijf in bezit, dan ontvang je dividend. Koop je de aandelen op of na de ex-dividend datum, dan ontvang je geen dividend.

Vervolgens moet het bedrijf het geld beschikbaar maken. Wanneer ze dit geld beschikbaar hebben gemaakt praten we over de zogenaamde betaaldatum. Zodra BUX het geld heeft ontvangen (dit kan op de betaaldatum zijn maar ook iets later) zullen zij het op jouw account storten. Wanneer het geld binnen is gekomen op je account is de belasting al in mindering gebracht.

Geld Opnemen Bux Zero
Geld opnemen bij BUX

Geld opnemen bij BUX 0

Wil jij je geld uitbetalen vanaf de BUX-app naar je bankrekening? Dan klik je op je saldo en dan zie je daar hoeveel geld er beschikbaar is. Beschikbaar geld is wat niet in aandelen zit. Wil je alles van je saldo terug naar je bankrekening hebben, dan zul je eerst je aandelen en/of EFT’s moeten verkopen.

Klik vervolgens op “opnemen” en vul het bedrag in dat jij wil laten uitbetalen naar je bankrekening. Je kunt minimaal €0,01 opnemen en ze stellen geen maximum aan uitbetalingen. Het bedrag zou binnen 5 werkdagen op je bankrekening moeten staan.

BUX account sluiten

Wil je je account sluiten bij BUX Zero? Dat gaat nog makkelijker dan het aanmelden. Je stuurt namelijk een mailtje naar [email protected] met het e-mailadres waarmee je ook bent aangemeld en geeft aan dat je het account wilt laten sluiten. Vergeet niet eerst even je portfolio te verkopen en je geld naar je bankrekening te zetten.

Je BUX X account sluit je op dezelfde manier.

Plus en minpunten bij BUX Zero

Pluspunten BUX Zero Minpunten
Overzichtelijk Geen desktop versie
Gebruiksvriendelijk Geen mogelijkheden koersanalyse
Live chat Fractionele aandelen enkel bij beperkte Amerikaanse aandelen
Mobiele app  
Uitgebreid kenniscentrum  
Aanbod crypto's  
Snelle reactie  
Commissievrij handelen met BUX Zero order
Bux X
BUX X Profiel

BUX X (voorheen Hua Ren (cyprus) Financial Limited)

Wil je aan de CFD* handel? Dan moet je de app van BUX X apart downloaden in de App Store. Daar vragen ze vervolgens ook een bewijs van adres. Dan moet je naam en adres op een brief van een officiële instantie – zoals een bank, de Belastingdienst, zorgverzekering of gemeente – doorsturen in de chat (deze mag niet ouder zijn dan 6 maanden). Ze reageren meestal binnen 10 minuten.

*Handelen in Contracts For Difference (CFD's) betekent dat je speculeert op de koers van financiële markten, zonder dat je het onderliggende instrument daadwerkelijk koopt of verkoopt. Dit kunnen aandelen, grondstoffen of indices zijn. Van goud tot Amazon, het is allemaal te vinden op BUX X.

Risicowaarschuwing BUX X

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 73,5% van de retailbeleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij BUX X.

Wij raden dan ook altijd aan om te overwegen of je voldoende begrijpt hoe CFD's werken en of je je het kunt veroorloven de hoge risico's te nemen, je kunt namelijk snel veel geld verliezen.

Demo-account

Ben je nog niet genoeg thuis in handelen met CFD’s? Dan raad ik je aan te beginnen met een demo- account op BUX X. Deze wordt automatisch gestart als je de app net hebt gedownload en heet “funBUX”. Deze demo geeft je de mogelijkheid om met fictief geld de app te ontdekken.

Je krijgt 1000 funBUX om de boel uit te zoeken. Bekijk hoe je orders plaatst en hefbomen gebruikt. En geen stress, je kunt het demo-account onbeperkt gebruiken. Als je het helemaal door hebt kun je ieder moment overstappen naar echt geld.

Extra's opties bij BUX X

Channels

Op BUX X kun je naast het handelen ook nog andere opties gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van een “channel”. Dit is een soort Telegram-kanaal over een onderwerp dat jou als trader aanspreekt. Dit kan bijvoorbeeld gaan over handelssignalen of tips en info over aandelen.

Battles

Een andere optie die het handelen net wat leuker kan maken, is meedoen aan een battle. Je strijdt tegen andere traders of je vrienden. Wanneer je meedoet, tellen je eerst volgende trades tot een bepaalde tijd.

Je strijdt om de eer, maar je raakt wel extra gemotiveerd. Wat uiteindelijk ook weer nadelig voor je inschattingsvermogen kan zijn, als je aan het handelen bent. Zo'n spelelement is leuk, maar tijdens het handelen moet je wel scherp blijven.

Kennistest
Kennistest BUX X

Kennistest

Als je dan besluit je funBUX in te ruilen voor echte euro’s, word je eerst aan een kennistest onderworpen. Handelen op CDF’s brengt zoals eerder gezegd een hoop risico’s met zich mee en BUX wil hiermee veiligstellen dat je in elk geval enige kennis van zaken hebt.

De vragen die je krijgt stellen echter niks voor. Bij bijvoorbeeld de GIRO zijn de vragen veel uitgebreider en moeilijker. Dus heb je de app een beetje doorgebladerd, kun je zeker deze kennistest met glans doorstaan om vervolgens te handelen met echt geld.

Storten

Als je dan inderdaad gaat beginnen met echt geld kun je minimaal €50 storten en beginnen met handelen vanaf €10. Bij BUX X kun je vervolgens niet meer via een TIKKIE geld storten, maar gelukkig staat iDEAL ook tussen de betalingsmogelijkheden, zodat je dezelfde dag nog kunt beginnen met handelen.

Andere betaalmogelijkheden zijn Visa, Mastercard of via een bankoverschrijving. Storten met een zakelijke bankrekening wordt niet geaccepteerd.

Handelskosten BUX X

Wanneer je een trade plaatst op BUX X, brengen zij kosten in rekening. Deze kleine kosten worden ook wel “trade fee” genoemd. De kosten verschillen per aandeel en lopen uiteen van 0,03 cent tot 0,22.

Hoe meer of hoger je handelt, hoe goedkoper het wordt. Voor een uitgebreid overzicht, kijk dan even op de prijslijst van BUX X.

Inactiviteitskosten

Dit klinkt misschien een beetje heftig, maar deze inactiviteitskosten worden pas in rekening gebracht als je 90 dagen achter elkaar inactief bent.

Wat bedoelt BUX met inactief, vraag jij je nu af? Als je in de afgelopen 90 dagen niet hebt gehandeld via BUX X. Dus geen openings- en sluitingsposities hebt gedaan én de app 90 dagen achter elkaar niet geopend, en als je momenteel geen open posities in je BUX X-portefeuille hebt.

Als je dan inderdaad die 90 dagen inactief bent geweest, worden €5 inactiviteitskosten in rekening gebracht. Als je dan inactief blijft, worden deze kosten om de 30 dagen in rekening gebracht. Net zolang tot je contact opneemt met de klantenservice, je weer actief bent in de app of je saldo op €0 staat.

Bux X Kopen
Multiplier op bux x

Hefbomen (multipliers)

Je kunt dus via BUX X met CFD’s handelen en daar kun je bij je investering gebruikmaken van een hefboomeffect. Dit worden bij BUX “multipliers” genoemd. Handelen op deze manier neemt wel een grote risico met zich mee, omdat je winst/verlies veel sneller oploopt. Lekker als je winst hebt, zuur als je 10x of 20x keer zo snel het rood invliegt.

Voorbeeld: stel je voor dat je €100 investeert in een aandeel en je past een Multiplier van 5 toe, dan betekent dit dat je trade 5 keer zo groot is als je inleg. In dit geval dus €500. Als de koers van het aandeel met 5% stijgt, dan stijgt de waarde van jouw positie naar € 525, of € 25 winst. Ten opzichte van je initiële investering is dit dus een rendement van 25%.

Multiplier verlagen tijdens je trade

Je kunt ook een optie inschakelen, die ervoor zorgt dat jij de multiplier kunt verlagen tijdens een trade, omdat het onverhoopt toch de verliezende kant opgaat. Houd er wel rekening mee, dat als je een multiplier verlaagt, je de waarde van je investering moet aanvullen met de waarde van de multipliers om de waarde van je trade in balans te houden.

Bijvoorbeeld: je hebt €100 geïnvesteerd met een Multiplier van 4x. Op dit moment heb je maar € 100 van je accountsaldo gebruikt terwijl de waarde van je trade €400 bedraagt.

Nu kan je besluiten om de waarde van de Multiplier te verlagen. In dit voorbeeld kan je de waarde van de Multiplier verlagen naar 2 of zelfs 1 (= geen Multiplier).

Als gevolg van deze verlaging moet je de waarde van je investering aanvullen met €100 (verlaagd naar 2x) of € 300,- (als je verlaagd naar 1x en dus geen multiplier meer gebruikt) om de waarde van je trade in balans te houden.

Deze optie kun je niet op alle trades toepassen. Als je de multiplier verlaagt, moet de waarde van de investering een specifieke afgeronde waarde zijn die de app ondersteunt. Je kan in het vorige voorbeeld geen Multiplier van 3 gebruiken, omdat dit de investering zou verhogen tot €267, wat een bedrag is dat niet kan worden verhandeld.

Ze hebben deze regel is ingesteld om het gebruik van de flexibele Multiplier zo simpel mogelijk te houden.

Financieringsfee BUX X Multipliers

Wanneer je gebruikmaakt van de multipliers op BUX X, wordt er een financieringsfee berekend. Je betaalt geen financieringsfees als je geen gebruikmaakt van Multiplier, deze fee is dus alleen van toepassing als je een multiplier bij je trade op BUX X gebruikt.

Wanneer je een Multiplier toepast op een positie en je houdt deze positie ´s nachts geopend, dan wordt er een financieringsfee in rekening gebracht.

Dit bedrag wordt dagelijks tussen 00:00 en 01:15 uur GMT in rekening gebracht. Voor elk product in de app kun je in het scherm ‘Details' de financieringsfee terugvinden.

Berekening financieringsfee

De financieringsfee bestaat uit een percentage van de totale waarde van je trade. De exacte berekening varieert per product (cryptos en overige) en hangt ook af van de trade-richting (long of short).

Voor alle producten, behalve cryptovaluta, bestaat de financieringsfee uit de interbancaire rente (ARR voor Europese producten en Federal Funds Rate voor USD of Amerikaanse producten in de app), waarbij 3,5% vaste jaarlijkse spread wordt opgeteld of afgetrokken.

Op longposities wordt de volgende formule toegepast:

  • Financieringsfee = (huidige totale tradewaarde) * (geldende interbancaire rente + 3.5%) * (1 / dag per jaar)

Op shortposities wordt de volgende formule toegepast:

  • Financieringsfee = (huidige totale tradewaarde) * (geldende interbancaire rente – 3.5%) * (1 / dag per jaar)

BUX rekent 360 dagen per jaar voor producten in euro’s en dollars, en 365 dagen voor producten in Britse ponden.

Voor cryptovaluta brengen ze bij short posities geen financieringsfee in rekening.

Bij long posities brengen ze een vast percentage in rekening: 20% per jaar voor Bitcoin en 25% per jaar voor andere crypto's.

De berekening van de financieringsfee op cryptovaluta is dan als volgt:

Bitcoin:

  • Financieringsfee = (huidige totale tradewaarde) * (20% / dagen per jaar)

Overige cryptos:

  • Financieringsfee = (huidige totale tradewaarde) * (25% / dagen per jaar)

Ter herinnering, de financieringsfee is alleen van toepassing als er een Multiplier wordt gebruikt. Als je geen Multiplier gebruikt, dan wordt er ook geen financieringsfee gerekend.

 

Voorbeeldberekening financieringsfee

Stel je voor dat je € 100,- investeert met een Multiplier van 5 in een longpositie in de CFD van een Europees aandeel. Zolang deze positie geopend is, zal er iedere dag om 00:00 uur een financieringsfee in rekening worden gebracht. Deze is gelijk aan de rentestand, vermenigvuldigd met de totale waarde van de trade, in dit geval € 500.

De fee is dan gelijk aan de EONIA-rente van die dag plus de jaarlijkse spread van 3,5%, gedeeld door 360. Als we ervan uitgaan dat de ARR die dag -0,371% is, wordt de formule als volgt:

  • Financieringsfee = € 500 * (-0.371% + 3.5%) * (1 / 360)

Dit betekent dat de fee die dagelijks in rekening wordt gebracht € 0,05 is.

Ze rekenen trouwens geen financieringsfees over US Oil futures.

Verlies nooit meer dan je eigen investering

BUX X garandeert je dat je nooit meer kunt verliezen dan je inleg bij gebruik van een multiplier. Hiervoor hebben zij twee voorzorgsmaatregelen genomen:

1) Ze sluiten je positie op het moment dat je 100% van je oorspronkelijke investering hebt verloren. Dit wordt ook wel een ‘gegarandeerde stop loss' genoemd.

2) Ze houden een bepaald bedrag apart om eventuele fees te kunnen betalen. Dit wordt ook wel de “Reservering” genoemd. Als je dus nog open posities hebt, dan wordt dit bedrag gereserveerd om een mogelijke trade fee of financieringsfee te betalen.

50% marge close-out-regel

Als je gebruik maakt van BUX X moet je ook rekening houden met de 50% marge close-out-regel. Wanneer je totale accountwaarde 50% of minder is dan je totale geïnvesteerde bedrag, wordt jouw slechtste positie gesloten om je marge terug te brengen tot meer dan 50%.

Stel dat je oorspronkelijk geïnvesteerde bedrag €1.000 is. Als je totale accountwaarde daalt naar €500, wordt je slechtste positie gesloten zodat je marge weer meer dan 50% bedraagt.

Hoeveel jouw trading marge is kun je terugvinden in de BUX X app onder het portefeuille icoontje onderin de begin pagina. Klik op “cash” en hier kun je het overzichtje vinden. Hoeveel er gereserveerd is voor fees, hoeveel je nog kunt gebruiken om te handelen, hoeveel je op kunt nemen en inderdaad je trading marge.

Hoe wordt de Trading Marge berekend?

Gebruik de volgende formule om je Trading Marge te berekenen: (totale accountwaarde) ÷ (totale geïnvesteerde bedrag).

De 'totale accountwaarde' is de waarde van je gehele account. Je vindt deze waarde in de rechterbovenhoek van je scherm.

Het 'totale geïnvesteerde bedrag' is het totale bedrag dat je aanvankelijk hebt geïnvesteerd in alle huidige open posities, exclusief de multiplier.

Ter illustratie: stel je voor dat je €1.000 stort en €400 investeert in Facebook, dat vervolgens 50% daalt. Op dit moment is je totale accountwaarde €600 (cash) plus €400 (geïnvesteerde bedrag) minus €200 (je verlies, want € 400 – 50% = € 200).

Je Trading Marge ziet er als volgt uit:

(600 + 400 – 200) ÷ (400) = (800 ÷ 400) = 2,0, wat neerkomt op 200%.

Bux X Order En Auto Close
Auto close op bux x positie

Auto Close

Bij BUX X kan je een Auto Close instellen zodat je trade automatisch wordt gesloten bij een door jou ingestelde winst/verliespercentage.

Onderlimiet van de Auto-Close is niet altijd gegarandeerd, Bux zegt hier het volgende over:

Dit komt omdat de koersen soms naar een hogere of lagere prijs springen dan waarop de Auto Close is ingesteld. Dit komt vooral voor op het moment dat de markt van een bepaald product opent: de koers kan op een veel hogere of lagere prijs openen dan waarop deze de vorige dag is gesloten.

Bijvoorbeeld: je doet een KLM-trade en als Auto Close stel je -5% in. KLM sluit die dag op -1% en je houdt je trade aan tot de volgende werkdag. De markt opent en de openingsprijs van KLM is plots -10%. Jouw trade wordt nu gesloten op -10% en niet op de -5% die je had ingesteld. Dit komt omdat het nooit de zogenaamde 'trigger'-prijs van -5% heeft bereikt maar gelijk naar -10% sprong.

Auto close bij gebruik van een multiplier

Let ook op dat het gebruik van de Multiplier veel invloed kan hebben op je Auto Close. Als je bijvoorbeeld een Multiplier van 5 instelt en het product opent op -2% zonder Multiplier, dan opent je trade met Multiplier op -10% (want: 5 x -2%).

Net zo bij hoge Multipliers (x10 / x20) kan je positie automatisch worden gesloten op een andere waarde dan de ingestelde Auto Close wanneer het product zelf sterk in waarde daalt, omdat een daling van -0,5% in een paar seconden – 10% kan zijn bij een Multiplier van 20.

Plus en minpunten van BUX X

Pluspunten BUX X Minpunten
Nooit meer verliezen dan inleg Storten vanaf €50
Overzichtelijk Geen desktop versie
Gebruiksvriendelijk Geen mogelijkheden koersanalyse
Mobiele app  
Mogelijkheden voor contact met andere traders  
Snelle reactie  
Live chat  
Auto-Close optie
BUX Crypto
BUX Crypto

BUX Crypto ervaringen

Via BUX Crypto (BUX C) kun je meer dan 35 verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen. Van Bitcoin tot polkadot: de meest populaire crypto’s zijn beschikbaar. Cryptocurrencies zijn niet meer te negeren en dat heeft nu ook BUX door. Ze passen tegenwoordig namelijk goed in een gevarieerd portfolio.

Met BUX C worden in 24 verschillende Europese landen crypto's aangeboden, nadat het failliete Blockport is overgenomen. Echter is BUX C nog niet goedgekeurd door de Nederlandse bank en is het daardoor niet mogelijk om alle crypto’s te storten of op te nemen. Hopelijk is dit in de toekomst anders.

Bux C is een handelsplatform via desktop, maar via BUX Zero kun je ook crypto’s kopen. Op die manier hoef je niet nog eens een aparte app te downloaden. De minimale aankooporders verschillen wel erg per crypto. De crypto’s die je koopt via BUX 0, staan dan niet op het BUX Crypto account en andersom. In de toekomst willen ze deze accounts wel gaan koppelen, maar zover is het nu nog niet.

Schermafdruk 2022 02 15 17.30.39
Inschrijven BUX Crypto

Aanmelden bij bux c

Het platform van BUX Crypto is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Aanmelden gaat via hun website en is erg makkelijk. Je hoeft weinig informatie te geven als je onder het stortingsbedrag van €15.000 blijft.

Als je vervolgens je gegevens hebt ingevuld en een foto of bestand van je ID hebt doorgestuurd krijg je een activatiemailtje en na de goedkeuring van je ingestuurde ID kun je meteen beginnen bij BUX Crypto.

GeldstortenBUXCrypto
Geld storten op BUX Crypto

Account upgraden

Wil je wel een groot bedrag van €15k of meer storten, dan moet je jouw account upgraden via instellingen. Hier moet je vervolgens meer documenten overleggen, zoals bewijs van adres en bewijs van herkomst gelden.

De documenten die je vervolgens toestuurt, mogen niet ouder zijn dan 3 maanden. Ook moeten ze jouw naam, datum, huidige adres en logo van de instantie waar ze vandaan komen, bevatten.

Storten/opnemen bij bux c

Nadat je bent aangemeld, kun je geld storten. Minimaal €30. Dit kan onder andere via een overschrijving. Houdt er dan wel rekening mee dat het een paar werkdagen kan duren, voordat het geld op je account staat. Je kunt ook storten met iDEAL en met deze betalingsmethode staat je geld er meteen op.

Schermafdruk 2022 02 21 15.10.46
Geld opnemen bij BUX Crypto

Geld opnemen bij BUX Crypto

Wil je je geld opnemen? Dit kan alleen via overboeking en staat binnen een paar werkdagen op je rekening. Je kan alleen euro's storten en opnemen met een bankrekening die geregistreerd staat op je eigen naam. Deze naam moet vervolgens overeenkomen met jouw BUX Crypto accountnaam. Er is geen minimaal bedrag wat je moet opnemen, die keuze is vrij.

Schermafdruk 2022 02 22 09.06.41
Bitcoin opnemen bij BUX C

Crypto’s opnemen of storten BUX Crypto

Vanaf 15 oktober 2021 zijn crypto-opnames weer mogelijk, dit geldt voor de BTC, ETH en BUX cryptomunten. Hierna volgen alle ERC-20 cryptomunten en daarna zal de rest volgen.

Crypto-stortingen zijn nog niet mogelijk omdat ze moeten voldoen aan de nieuwe regelgeving omtrent crypto van de Nederlandse overheid. Deze feature verwachten ze ergens in 2022 ook uit te brengen.

2FA

Wil je inderdaad cryptocurrencies opnemen en verzenden naar een ander adres? Dan moet je account natuurlijk veilig zijn, zodat anderen niet gemakkelijk bij jouw muntjes kunnen komen. Daarom moet je de 2FA beveiliging inschakelen, als je een opname uit wil laten voeren.

Hiervoor gebruik je de Google Authenticator. Deze kun je downloaden via de App Store. Vervolgens ga je naar “instellingen” in je BUX C account en daar zie je jouw persoonlijke key staan.

Dit is een code bestaande uit letters en cijfers. Schrijf deze code ergens op en stop hem in je kluis, waar niemand bij kan behalve jij. Deze code heb je nodig voor het geval je niet meer in je Google app kan en je de app weer opnieuw moet downloaden en je account weer moet koppelen.

Dan scan je met de Google Authenticator de QR-code en wordt je account toegevoegd. Als je nu je cryptocoin wilt opnemen, vraagt BUX C naar je 2FA code en deze kun je dan in je Google Authenticator vinden.

Kosten bux crypto

Het aanmelden, storten en geld opnemen bij BUX Crypto is gratis (tenzij je stort met een creditcard, dan brengen ze 2,5% in rekening). Het handelen kost vervolgens 0,5% per transactie.

Bij BLOX ben je bijvoorbeeld 1% aan tradingsfees kwijt en bij Bitvavo is dat maximaal 0,25%. BUX C ligt dus redelijk in het midden qua commissiekosten. Deze fees worden berekend als je crypto koopt of verkoopt.

Wil je crypto versturen naar een ander adres? Houd dan rekening met transactiefees. Deze verschillen per cryptocurrency. Crypto's ontvangen op je BUX Crypto account kost niks extra.

BUX Token

Schaf je echter 1000 of meer BUX Tokens aan, dan handel je commissievrij op het Bux crypto platform. Wat is een BUX token? BUX Token (BUX) is een Binance Smart Chain (BSC) BEP-20 utility token dat gebruikt kan worden op het BUX Crypto platform.

Alleen voor je limietorders blijf je wel 0,25% betalen (wanneer deze weer ingeschakeld is).

cryptokopenverkopenbuxc
Koop BTC op BUX Crypto

kopen/verkopen via bux c: stappenplan

Dan is het nu tijd om cryptocurrencies te gaan kopen. Op het moment is het alleen mogelijk via BUX Crypto (en Zero) om crypto's via marktorders te kopen. Dus voor de prijs die op dat moment geldt. Voorheen kom je ook limietorders plaatsen, maar door verschillende storingen is deze optie (tijdelijk) uitgeschakeld.

Ga naar de optie Buy/Sell in het dashboard bovenin. Klik de crypto aan die jij aan je portfolio wilt toevoegen. De minimale aankoopwaarde kan verschillen per crypto. Sommige munten, zoals Bitcoin, kun je kopen vanaf €7. Andere munten kun je weer aanschaffen vanaf €25.

Betaal met Bitcoins

Als je Bitcoin in je portfolio hebt, kun je ervoor kiezen een nieuwe munt aan te schaffen met euro's of met Bitcoin. Hetzelfde geldt voor verkopen. Wil je bijvoorbeeld Ada verkopen? Dan kun je ervoor kiezen om hier Bitcoin voor terug te krijgen in plaats van euro's.

Plus en minpunten BUX Crypto

Overzichtelijk Geen mobiele app
Gebruiksvriendelijk Weinig opties
Commissievrij handelen bij 1000 BUX tokens Geen limietorder mogelijk
Desktop versie Geen mogelijkheden koersanalyses
Geen minimaal opnamebedrag Versturen & ontvangen crypto's (nog) niet mogelijk
Snelle reactie Geen live chat
  Minimale aankooporders wisselen

Conclusie BUX Zero (en bux c en bux x)

Dat BUX flink aan de weg aan het timmeren is, mag duidelijk zijn. Met de uitbreiding van Zero en Crypto is BUX is veel completere broker geworden. Niet alleen meer speculeren op de koersen, maar nu ook daadwerkelijk investeren en aandelen en cryptocurrencies kunnen kopen. Dit alles op een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier. Ideaal voor de jonge en beginnende belegger of trader.

Feit is wel dat er her en der nog wat kinderziektes de kop opsteken en er verbeterpuntjes te behalen zijn, maar de toekomstplannen klinken goed.

Hoe tof zou het zijn als straks alle 3 de BUX platformen aan elkaar gelinkt zijn, beschikbaar via desktop en mobiele app, mét de beloftes dat verschillende opties terugkomen of uitgebreid worden? Dan is BUX is een Europese gigant aan het worden die straks niet meer genegeerd kan worden.

Veelgestelde vragen BUX 0, BUX X EN BUX C

Is BUX Zero betrouwbaar?

Ja, BUX Zero staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Handelsplatformen met een AFM-vergunning dienen hiervoor aan bepaalde hoge eisen te voldoen. Dit geeft meer zekerheid voor beleggers bij BUX Zero. Daarbij valt BUX Zero ook onder de depositogarantiestelsel van de ABN Amro en onder de beleggingsgarantiestelsel van De Nederlandse Bank. Dit maakt BUX tot een betrouwbaar platform.

Welke kosten berekent BUX Zero?

Bij BUX Zero betaal je geen transactiekosten wanneer je gebruikmaakt van de Zero Orders als je een aandeel koopt. Buiten deze Zero Orders om betaal je tot een bedrag van €1 aan commissie. Storten en geld opnemen is gratis op BUX Zero.

Kun je cryptocurrencies kopen via BUX 0?

Ja, je kunt verschillende cryptocurrencies via BUX Zero kopen. Het verschil met BUX Crypto is dat BUX Zero een mobiele app is en BUX Crypto via desktop te gebruiken is. Bij BUX Crypto heb je een wallet en kun je sommige crypto's ook opnemen en storten.

Wat is het verschil tussen BUX Zero en BUX X?

Beide zijn mobiele apps die je apart van elkaar kunt downloaden. Bij BUX Zero koop en beheer je daadwerkelijk aandelen en ETF’s waar je dividend over kunt ontvangen. Dit kun je dus meer als een investering zien. Bij BUX X handel je in contracten en speculeer je over de koers, waarbij je gebruik kunt maken van hefbomen (multipliers).

Wat doet de Multiplier bij BUX X?

De multiplier bij BUX X is een hefboom die je gebruikt om een x aantal keer je inzet meer in te zetten, waardoor je sneller winst kunt maken. Maar dit kan uiteraard ook de verkeerde kant op gaan en verlies je x aantal keer sneller. Bijvoorbeeld je zet €100 euro in en je gebruikt een multiplier van 10x. Je inzet in nu €1000 waard. Elke winst of verlies gaat ook maal 10.

Hoe zorgt BUX X ervoor dat je nooit meer dan je inleg kunt verliezen?

Wanneer je gebruikmaakt van een multiplier bij BUX X, dan wordt je trade automatisch gesloten wanneer je je originele inzet verliest. Bijvoorbeeld: je zet €100 in op een long positie en je gebruikt een multiplier van 10x. Je inzet wordt 10x keer zoveel waard en is nu €1000 waard. Wanneer de koers 10% daalt, verlies je 100 en omdat dat je eigen inzet is, wordt de trade gesloten. Zo kun je niet meer verliezen dan je eigen geld.

Investeren in crypto's?

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air