Petro

Petro, Venezuela’s nationale cryptomunt?

Petro moet Venezuela helpen zware tijden door te komen. Maduro, president van Venezuela benadrukte dat de invoering van een nationale cryptomunt noodzakelijk is om te overleven in deze barre tijden. Het zou nieuwe financieringsmogelijkheden met zich meebrengen.

De door olie, gas en goud gesteunde cryptomunt Petro kreeg meteen flinke weerstand van tegenstanders. Die achten Venezuela niet in staat de cryptomunt tot een succes te maken. Enkele uitspraken die voorbij kwamen door gerenommeerde mensen: ”Maduro is een clown, deze munt komt niet geloofwaardig over” en “Ik zie hier geen toekomst in”.

 

Petrocoin
Ontology

Petro

Onze review

1,5/5
crypto casino's
Bitcoins delven

Venezolanen weten zich geen raad meer. Is Petro de oplossing?

Venezuela's munt, de bolivar, daalde afgelopen maand met maar liefst 57% in waarde. Hierdoor daalde ook het minimumloon. Alleen al dit jaar kelderde de economie met 12%. De verwachting is dat het alleen maar slechter gaat worden.

Miljoenen inwoners leven in armoede en worstelen iedere dag om de touwtjes aan elkaar te knopen.

Ze moeten iets, en om die reden wenden veel inwoners zich tot het delven van bitcoins. Het is pure noodzaak en het feit dat energie gesubsidieerd wordt door de overheid, maakt het dat het delven van bitcoins bijna gratis is. Door de hyperinflatie in het land is het bijna onmogelijk om contant geld te gebruiken, er is domweg te weinig geld.

Wellicht dat de Bitcoin, of in dit geval de Petro, het normale geld zal vervangen.

Petro Coin

Over de Petro Coin

Petro coin staat in connectie met de oliereserves en moet er voor zorgen dat de prijs van olie, genoteerd in Petro, waardevast zal blijven. Dit wordt o.a. gedaan door de transactiekosten van Petro af te stemmen op de oliereserves. Andere voordelen van de Petro coin zijn:

Decentraal

De uitgifte en transacties met de PetroDollar worden binnen het netwerk collectief uitgevoerd. Er komt geen centrale autoriteit aan te pas. Doordat de munt dit karakter heeft, neemt het risico van de belangstelling in een eventuele reservemunt af.

Transparant

Net als bij de bitcoin, hanteert de Petro een grootboek. Hierin worden alle transacties geregistreerd, wat ervoor zorgt dat er transparantie is aangaande deze munt. Alle registraties worden hierin bewaard.

Leerzaam

Alle informatie die in het grootboek wordt opgeslagen kan later worden gebruikt als een soort referentiepunt voor diverse onderzoeken. Onderzoeken waarvoor deze informatie gebruikt kan worden gaan over: de werkelijke olieprijs, de omvang van de oliemarkt en nog veel meer.

Speculeren op een koersstijging of koersdaling

Op dit moment kun je niet speculeren op een koersstijging of koersdaling van Petro. Vooralsnog kun je enkel speculeren via CFD's op de wat grotere altcoins zoals Ethereum, Dash & Ripple. Wij hebben een aantal brokers geselecteerd waarbij je terecht kunt en zonder enige kennis kunt speculeren op de koers. Hiervoor kun je storten en uitbetalen via Ideal, Paypal of een ander gewenste methode:

“CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”

Hoe kun je in Petro handelen?

Petro zal uiteindelijk mogelijk via één van de exchanges te krijgen zijn. Het is nog onbekend hoe en wanneer die zover zal zijn. Tot die tijd zul je het moeten stellen met het handelen via CFD's in bijvoorbeeld bitcoins.

Conclusie

Op dit moment is er nog niet heel veel informatie voor handen als het gaat om deze munt. De website zelf is onbereikbaar en we moeten er maar vanuit gaan dat alles wordt doorgezet. Dit alles zal enige draagkracht moeten krijgen van prominente personen in Venezuela.

on air